Κιλιάν Εμπαπέ: «Να σταματήσει η βία στην Γαλλία – Ημέρες πένθους αυτές που βιώνουμε»

15:11 1/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας Κιλιάν Εμπαπέ, θέλησε να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στην χώρα και με μήνυμα του, παρέτρεψε στους συμπατριώτες του να σταματήσει η βία και να γίνουν ειρηνικές διαδηλώσεις

Συγκεκριμένα ο 24χρονος επιθετικός δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος για το βάναυσο θάνατο του νεαρού Ναέλ, τονίζοντας πως η Γαλλία

ζει ημέρες πένθους και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει ειρηνικές διαδηλώσεις.

Τα λόγια του Κιλιάν Εμπαπέ

«Όπως όλοι οι Γάλλοι, έτσι και εμείς, συγκλονιστήκαμε από τον βάναυσο θάνατο του νεαρού Ναέλ. Πρώτα απ’ όλα, οι σκέψεις μας στρέφονται στον ίδιο και την οικογένειά του, στους οποίους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Προφανώς, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αναίσθητοι απέναντι στις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτός ο απαράδεκτος θάνατος.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, γινόμαστε μάρτυρες της έκφρασης λαϊκής οργής, την ουσία της οποίας κατανοούμε, αλλά τη μορφή της οποίας δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε. Ερχόμενοι πολλοί από εμάς από γειτονιές της εργατικής τάξης, αυτά τα συναισθήματα πόνου και θλίψης τα μοιραζόμαστε.

Σε αυτό το μαρτύριο, όμως, προστίθεται και το μαρτύριο του να βοηθάς ανίσχυρος σε μια πραγματική διαδικασία αυτοκαταστροφής. Η βία δεν λύνει τίποτα, πολύ περισσότερο όταν αναπόφευκτα και ακούραστα στρέφεται εναντίον αυτών που την εκφράζουν, των οικογενειών τους, των αγαπημένων τους προσώπων και των γειτόνων τους. Είναι η περιουσία σας που καταστρέφετε, οι γειτονιές σας, οι πόλεις σας, οι τόποι σας. Σε αυτό το πλαίσιο ακραίας έντασης, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί και η αστική μας συνείδηση μας ενθαρρύνει να ζητήσουμε κατευνασμό, ευαισθητοποίηση και λογοδοσία. Οι κοινωνικοί φορείς, οι γονείς, μεγάλοι ή μικροί αδελφοί στις γειτονιές μας πρέπει να εργαστούν για να αποκαταστήσουν την ειρήνη στις πόλεις μας.

 Υπάρχουν άλλοι ειρηνικοί και εποικοδομητικοί τρόποι για να εκφραστείτε. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι ενέργειες και οι σκέψεις μας. Η εποχή της βίας πρέπει να τελειώσει για να δώσει τη θέση της σε εκείνη του πένθους, του διαλόγου και της ανασυγκρότησης».

To άρθρο Κιλιάν Εμπαπέ: «Να σταματήσει η βία στην Γαλλία – Ημέρες πένθους αυτές που βιώνουμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιλιάν Εμπαπέ, Γαλλία – Ημέρες,kilian ebape, gallia – imeres