Κίνα: Αιφνίδιο «μπλόκο» στις εξαγωγές drones στην Ρωσία

16:27 18/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειές τους στη Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέηζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Οι πωλητές κινεζικών drones προσπαθούν να οργανώσουν παράλληλες εισαγωγές, αλλά αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από χώρες διαμετακομιστές αγαθών, μεταξύ άλλων και στο Καζακστάν το οποίο αυτές τις μέρες αυστηροποίησε

τις διαδικασίες εισαγωγών.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 η Κίνα περιόρισε για δύο χρόνια τις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) το βάρος των οποίων υπερβαίνει τα 4 κιλά και τα οποία έχουν μέγιστο βάρος απογείωσης τα 7 κιλά και διάρκεια πτήσης μεγαλύτερη των 30 λεπτών, τα οποία είναι σε θέση να πετούν πέραν του πεδίου ορατότητας των χειριστών, να μεταφέρουν αντικείμενα και να τα ρίχνουν στο έδαφος.

Μετά την απόφαση αυτή της Κίνας οι προμήθειες εξαρτημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ρωσία ανεστάλησαν επ’ αόριστον.

Reports claim China has stopped supplying drones to Russia.

From September 1, it’s been prohibited to import drones from China weighing more than 4 kg or a maximum take-off weight of 7 kg with a flight duration of more than 30 minutes into Russia.

Also subject to the ban were… pic.twitter.com/Eq79rDUyeH

— Clash Report (@clashreport) September 18, 2023

 

Η εφημερίδα Kommersant επισημαίνει ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελπίζουν ότι οι προμηθευτές τους στην Κίνα θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδειες εξαγωγής στη Ρωσία, αλλά η έκδοση τους μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο, γράφει η εφημερίδα.

Ακόμα και στην περίπτωση αυτή όμως, θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα drones δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kommersant

To άρθρο Κίνα: Αιφνίδιο «μπλόκο» στις εξαγωγές drones στην Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνα, Αιφνίδιο, Ρωσία,kina, aifnidio, rosia