ΚΟ Ν.Δ.: Οι ανησυχίες των βουλευτών, οι υποδείξεις Μητσοτάκη, οι απουσίες και τα απρόοπτα

18:05 4/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Αντιμέτωποι με τις ανησυχίες των πολιτών για το τσουνάμι της ακρίβειας βρίσκονται καθημερινά οι βουλευτές στις περιφέρειες τους, κι αυτό ακριβώς το κλίμα που εισπράττουν μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ..

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι αν και οι πολίτες κατανοούν ότι οι ανατιμήσεις οφείλονται στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που προκαλεί, ωστόσο είναι εξοργισμένοι με την αισχροκέρδεια, που συνεχώς γιγαντώνεται,

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε ότι η κατάσταση που διαμορφώνει

για τα νοικοκυριά η ακρίβεια μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ “χτύπησε καμπανάκι” σημειώνοντας ότι ναι μεν η Ν.Δ. προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όμως θα πρέπει να δώσει προσοχή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, χωρίς να μετακινηθεί από τις θέσεις που εξέφρασε στα social media για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, εξήγησε ότι στην παρέμβαση του αντικατοπτριζόταν η ανησυχία των πολιτών για το θέμα.

Ο Δημήτρης Καιρίδης επεσήμανε την ανάγκη οι βουλευτές να μην δείχνουν αλαζονεία και να είναι πιο μετρημένοι στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ενώ βροχή έπεσαν τα «παράπονα» τοπικών βουλευτών για θέματα των περιφερειών τους που δεν έχουν βρει ακόμη λύση.

Μέρα τη μέρα μετρούν κάποιοι μέχρι την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

«Μένουν 230 ημέρες» δήλωσε ο Βασίλης Σπανάκης, προκαλώντας νεύματα… κατανόησης από συναδέλφους του.

Τέλος, οι βουλευτές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τουρκική προκλητικότητα.

Οι οδηγίες του Πρωθυπουργού

Αλλά και ο Πρωθυπουργός επεφύλαξε… νουθεσίες στους βουλευτές της Ν.Δ..

Στη δευτερολογία του, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ζήτησε από όλους να είναι σεμνοί στις επαφές τους με τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι θα πρέπει μα επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες» δήλωσε.

«Πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός φέρεται εμμέσως πλην σαφώς να υπέδειξε στους υπουργούς να προβάλλουν το κυβερνητικό έργο… «όχι μόνο στις περιφέρειες τους».

Η αδιαθεσία της Νόνης Δούνια

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Η Νόνη Δούνια αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Στο πλευρό της έσπευσε αμέσως ο καθηγητής καρδιολογίας και βουλευτής Χρ. Στεφανάδης, αλλά και ο γιατρός της Βουλής.

Η κ. Δούνια είναι καλά στην υγεία της και έχει επιστρέψει στο σπίτι της

Οι απουσίες

Συζητήσεις προκάλεσε η απουσία των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά από τη συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία είχε και πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς σήμερα η Ν.Δ. γιορτάζει τα 48 χρόνια από την ίδρυση της.

Σύμφωνα ωστόσο με πηγές της Ν.Δ. οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του κόμματος ήταν δικαιολογημένα απόντες, όπως και οι υπουργοί Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Κικίλιας και Σταικούρας, αλλά και η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

To άρθρο ΚΟ Ν.Δ.: Οι ανησυχίες των βουλευτών, οι υποδείξεις Μητσοτάκη, οι απουσίες και τα απρόοπτα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΟ Ν Δ, Μητσοτάκη,ko n d, mitsotaki