Φόρος τιμής του Οικουμενικού Πατριάρχη στα θύματα της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη: Άφησε λευκά λουλούδια

15:20 14/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τη Μεγάλη Οδό του Πέραν στην Κωνσταντινούπολη, όπου το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) έγινε η τρομοκρατική επίθεση με τους 6 νεκρούς και τους 81 τραυματίες, βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άφησε ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Βαρθολομαίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ,

καταδίκασε το αποτρόπαιο γεγονός και γενικά την τρομοκρατία και τόνισε ότι η Εκκλησία προσεύχεται διαρκώς για την ειρήνη στον κόσμο και για την ενότητα και συνεργασία ανθρώπων και λαών.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για τα θύματα της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη. «Πρόκειται για πράξη αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα, που προκάλεσε πραγματική τραγωδία», τόνισε.

Ο Παναγιώτατος προσεύχεται «ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογένειές τους, στους οποίους, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας», εξέφρασε «τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Στους τραυματίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε «εγκαρδίως ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους».

To άρθρο Φόρος τιμής του Οικουμενικού Πατριάρχη στα θύματα της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη: Άφησε λευκά λουλούδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα