Κορονοϊός: Οι εξηγήσεις του επιχειρηματία που συνελήφθη στη Λάρισα επειδή άνοιξε το κατάστημά του!

10:01 19/3/2020 - Πηγή: NewsIt

“Mε το που ήρθα Λάρισα είδα γάντια και μάσκες, στο χωριό δεν υπήρχε αυτή η εικόνα” τόνισε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ο 59χρονος ιδιοκτήτης  ίντερνετ – καφέ που συνελήφθη να το λειτουργεί, παραβιάζοντας την απόφαση για τον κορονοϊό.

Ο 59χρονος Ελασσονίτης αφού παρέμεινε επί τριήμερο στα Κρατητήρια, παραπέμφθηκε χθες ενώπιον του Αυτοφώρου Δικαστηρίου Λάρισας. Ζήτησε συγγνώμη που λειτούργησε το κατάστημά του παρά

την Υπουργική Απόφαση, ενώ μετά την καταδίκη του τόνισε προς τους δικαστές πως: «εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα ανοίξω το καφενείο στο χωριό» όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο 59χρονος που αποτέλεσε την πρώτη περίπτωση Λαρισαίου καταστηματάρχη που οδηγήθηκε κρατούμενος ενώπιον της  Δικαιοσύνης για παραβίαση των αποφάσεων για τον κορονοϊό, έπεσε χθες «στα μαλακά» καθώς του επιβλή­θηκε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Καθώς το δικαστήριο φάνηκε να δέχ­θηκε την εξήγησή του πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της πράξης του και πως δεν γνώριζε ότι παρανο­μούσε, με δεδομένο μάλιστα ότι η Κοι­νή Υπουργική Απόφαση είχε εκδοθεί μόλις τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο 59χρονος, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ελασσόνας την περασμένη Κυριακή το βράδυ, συ­νελήφθη σε χωριό του Δήμου Ελασσόνας να λειτουργεί το καφενείο το οποίο έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Κατά τον έλεγχο της αστυνομίας, έξι νέοι χρησιμοποι­ούσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ άλλοι έξι βρίσκονταν εντός του καταστήματος, παρότι πριν 3 ημέρες είχε εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η ΚΥΑ που έβαζαν «λουκέτο» σε καταστήματα σαν του 59χρονου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο συλληφθείς Ελασσονίτης την περα­σμένη Δευτέρα το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και επειδή δεν διέθετε συνήγορο ζήτησε και έλαβε αναβολή, μόνο που το Δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησης μέχρι και χθες νωρίς το μεσημέρι, που εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση.

«Το χωριό μου, είναι ένα χωριό με 300 κατοίκους» τόνισε χθες ο κατηγορούμενος αιτιολογώντας την απόφασή του να λειτουργήσει το καφενείο του, προσθέτοντας ότι «δεν είχαμε τέτοια εικόνα, με το που ήρθα στη Λάρισα, είδα γάντια και μάσκες».

Ο 59χρονος ζήτησε συγγνώμη για την απόφασή του, τονίζοντας επίσης ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι με την λειτουργία του καφενείου ενδεχομένως να εξέθετε σε κίνδυνο συγχωριανούς του, με δεδομένο μάλιστα ότι την ώρα του ελέγχου από τους αστυνομικούς βρισκόταν και ο ίδιος εντός του καφενείου. 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

To άρθρο Κορονοϊός: Οι εξηγήσεις του επιχειρηματία που συνελήφθη στη Λάρισα επειδή άνοιξε το κατάστημά του! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Λάρισα,koronoios, larisa