Επίθεση με drone σε επιχείρηση της Κρήτης - Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που «πάγωσε» τους υπαλλήλους

18:41 28/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει όλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης στην Κρήτη. Τι διαπίστωσε για το drone ο πυροτεχνουργός που έσπευσε στο σημείο…

Το βίντεο ντοκουμέντο στην Κρήτη, καταγράφει τη στιγμή που drone κατεβάζει στον αύλειο χώρο της επιχείρησης, έναν εμπρηστικό μηχανισμό με στόχο να προκληθούν καταστροφές. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη, με τον φόβο των υπαλλήλων

όμως να είναι διάχυτος από τα όσα έγιναν. Η επιχείρηση ζωοτροφών βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο αγνώστων τους τελευταίους μήνες. Τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν με τις έρευνες των αστυνομικών, να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση. Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι υπεύθυνοι σε μια προσπάθεια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Ξανά στο στόχαστρο η επιχείρηση ζωοτροφών στην Κρήτη, καθώς αυτή τη φορά οι άγνωστοι δράστες κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με στόχο όπως φαίνεται να προκαλέσουν ολική καταστροφή στις εγκαταστάσεις.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 27 Απριλίου ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση. Απελευθερώθηκε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο που ευτυχώς δεν πυροδότησε έκρηξη. Το πρωί της Κυριακής ο πρώτος υπάλληλος είδε από μακριά ότι στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων, στο χωριό Μαργαρίτες, βρισκόταν ένα περίεργο μαύρο αντικείμενο.

Πλησίασε και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό τύπου… μολότοφ. Ειδοποιήθηκαν οι Αρχές ενώ στο εργοστάσιο έφτασε και πυροτεχνουργός από τα Χανιά. Εκείνος όπως μεταδίδει το neakriti.gr, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό  μηχανισμό καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο και δεν υπήρχε πυροκροτητής.

Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να του βάλει φωτιά είτε να αρπάξει πέφτοντας από το drone. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί νυχτερινή επιδρομή από άγνωστους με όπλα στις νέες εγκαταστάσεις της Επιχείρησης στο Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Π.Ε Ηρακλείου.

Τότε η επίθεση έγινε με όπλα πυροβολώντας και προκαλώντας ζημιές τόσο στο κτήριο όσο και τον εξοπλισμό της επιχείρησης. Σφαίρες τρύπησαν δεξαμενές για ελαιόλαδο και πάνελ κτηρίων προκαλώντας σοβαρές ζημιές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι άγνωστοι τότε «γάζωσαν» την επιχείρηση από την πίσω πλευρά, πατώντας πάνω σε ένα τοιχίο. Εικάζεται ότι οι δράστες δεν εισήλθαν εντός του περιφραγμένου χώρου αλλά άνοιξαν πυρ από το τοιχίο και διέφυγαν από αγροτικό δρόμο πίσω από την επιχείρηση ανάμεσα στα λιόφυτα της περιοχής. 

Οι έρευνες μετά και το νέο χτύπημα συνεχίζονται, με τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας να αναλύονται με προσοχή και τους αστυνομικούς να αναζητούν νέα βίντεο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την τοποθεσία που ξεκίνησε την πτήση του, το drone.

To άρθρο Επίθεση με drone σε επιχείρηση της Κρήτης - Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που «πάγωσε» τους υπαλλήλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Βίντεο,kriti, vinteo