Μαρινάκης: Με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ ο παιδοβιαστής του Κολωνού θα αποφυλακιζόταν νωρίτερα - Η συμβουλή που μου έδωσε ο Μητσοτάκης

14:56 19/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Από τα θέματα της επικαιρότητας όπως τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν αποκαλυφθεί και την ποινική αντιμετώπισή τους έως τις εκλογές και τις υποκλοπές, μιλήσαμε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη.

Με αφορμή την υπόθεση του Κολωνού και κληθείς να απαντήσει αν πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα ο κ. Μαρινάκης

είπε μεταξύ άλλων ότι δυστυχώς δεν είναι μια υπόθεση κάθε τόσο αλλά είναι πολλές και πως αυτή η υπόθεση είναι φρικιαστική. «Δεν ξεκίνησαν δυστυχώς να συμβαίνουν αυτά τώρα. Είναι το ειδεχθέστερο έγκλημα αυτό και η αντιμετώπιση είναι πολυπαραγοντική. Έχει να κάνει με την κοινωνία, με την Πολιτεία, με το σχολείο και ναι έχει να κάνει και με την νομοθεσία», είπε ο Παυλος Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ο κ. Μαρινάκης είπε: «Είναι για μένα το ειδεχθέστερο έγκλημα δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Μιλάμε για βιασμό ενός 12χρονου παιδιού και όταν ακούω περί συναινέσεως είναι πέραν κάθε λογικής και υπερασπιστικής γραμμής. Το αδίκημα αυτό έως και το 2019 και την τροποποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του ποινικού κώδικα λίγο πριν τις εκλογές επέσυρε ανώτατη ποινή τα 20 έτη κάθειρξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λίγο πριν τις εκλογές και το σύνολο των κακουργημάτων μεταξύ αυτών και ο βιασμός ανηλίκου μειώνει το μέγιστο της ποινής στα 15. Αυτό σημαίνει ότι μια υπόθεση βιασμού που αποδεικνύεται στην δικαιοσύνη ότι υπάρχει βιασμός με θύμα ανήλικο θα είχε την μέγιστη ποινή τα 15 έτη η οποία στην πραγματικότητα η έκτισή της είναι πολύ λιγότερα χρόνια, ενδεχομένως και 7 και 8 χρόνια. Δηλαδή ένας που θα είχε βιάσει και θα είχε δικαστεί βάσει εκείνου του ποινικού κώδικα του 2019 θα έμενε στην φυλακή μόνο εκείνο το χρονικό διάστημα».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έκανε η τωρινή κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα τόνισε: «Η ΝΔ νομοθέτησε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε αυτές τις περιπτώσεις». Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις αλλαγές αυτές δεν τις ψήφισε επί της αρχής. «Ψήφισε κάποια άρθρα αλλά ένα νομοσχέδιο που αύξανε τις ποινές όχι μόνο για τους βιασμούς αλλά και τις γυναικοκτονίες δεν το ψήφισε στο σύνολό του και μάλιστα είχε επιβάλλει για τις ανθρωποκτονίες που ανάμεσά τους είναι και οι γυναικοκτονίες την πρόσκαιρη κάθειρξη που είναι 15 χρόνια», σημείωσε.

«Δήθεν κόπτονται υποκριτικά για τις γυναικοκτονίες αφού έδωσαν και μια άλλη δυνατότητα ποινής πέραν των ισοβίων», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε πάντως ότι τα ισόβια δεν είναι ισόβια γιατί υπάρχει η πραγματική ποινή και η εκτιτέα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. «Δεν έχω δει ποτέ σε τέτοιες υποθέσεις μετά τον πρώτο βαθμό να βγαίνουν έξω», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εμπόδιο είναι και η ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί και ζητείται να υπάρχει προοπτική απελευθέρωσης γι’ αυτές τις ποινές αλλά εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. «Εμείς, πήγαμε τις ποινές στα μέγιστα δυνατά επιτρεπόμενο όρια», τόνισε. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση απόλυσης του κατηγορούμενου πρέπει να υπάρχουν κι άλλες δικλείδες.

Κλείνοντας αυτό το θέμα ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «αυτό δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν μπορεί ο αρμόδιος τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι σε εξέλιξη μια έρευνα να προσπαθεί να προβοκάρει να εργαλειοποιήσει ένα θέμα και να λέει γιατί “δεν τα βγάζετε όλα στο φως” και “τι φοβάστε”. Ή να αφήνουν υπόνοιες επειδή κάποιος έχει φωτογραφηθεί με κάποιον άλλο. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, είναι ποινικό και έχει πολλές προεκτάσεις και το μόνο που πρέπει να λέμε είναι όλα στο φως και να προστατεύσουμε τα θύματα».

Θα συνεχιστεί η στήριξη των πολιτών – Ψέμα τα περί «ακρίβειας Μητσοτάκη»

Επόμενο θέμα η ακρίβεια. Εδώ ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των πολιτών πως έχουν φορολογηθεί τα υπερκέρδη των εταιρειών και έχουν μπει πρόστιμα. Είναι ψέμα να λέγεται ότι δεν έχουν μπει πρόστιμα, είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση του φαινομένου η μείωση των φόρων και έχουν διασωθεί οι θέσεις εργασίας και μειώθηκε κατά 6 μονάδες η ανεργία. Πρόσθεσε ότι κανείς δεν πανηγυρίζει αλλά δεν γίνεται να μιλούν κάποιοι για «ακρίβεια Μητσοτάκη».

Στο αν υπάρχει περιθώριο για άλλες παρεμβάσεις, είπε ότι πάντα υπάρχει περιθώριο όσο πηγαίνει καλά η οικονομία. «Θα συνεχίσει να το κάνει όσο υπάρχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Υποκλοπές: Πρέπει να εξαιρούνται τα πολιτικά πρόσωπα;

Για το θέμα των υποκλοπών ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ενημερωθεί από την μια αλλά από την άλλη υποστήριξε ότι δεν πρέπει να εξαιρούνται κάποιοι a priori. Προστέθηκαν παραπάνω φίλτρα σε αυτή την διαδικασία, αλλά το πιο κρίσιμο που δεν ακούσαμε θέσεις από τα άλλα κόμματα είναι αυτό που πιστεύουν γι αυτές τις διαδικασίες. Πρέπει να εξαιρούνται τα πολιτικά πρόσωπα; Πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές και ευρωβουλευτές από μια νόμιμη επισύνδεση; Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στόχος τους είναι να εργαλειοποιούν τέτοιου είδους θέματα όπως έκαναν και με την πανδημία και με την πληθωριστική κρίση.

Πως γνώρισα τον Μητσοτάκη – Η συμβουλή που μου έδωσε

«Τον γνωρίζω πολλά χρόνια ως νεολαίος και ήταν από τους πολιτικούς που επειδή πάντα μιλούσε με επιχειρήματα και είχε μια δομημένη λογική και δεν είχε λαϊκίσει στα ταραγμένα χρόνια της πάνω και της κάτω πλατείας. Η δική μας η γενιά τον έμαθε ως βουλευτή και υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης. Πήρε μια γενναία απόφαση το 2016 στα πρώτα χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος να επανιδρύσει τη νεολαία της ΝΔ», είπε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Μας έδωσε χώρο, είπε ακόμα και μας έδωσε ευκαιρίες και έτσι ήρθαμε πιο κοντά. Όταν εξελέγην πρόεδρος της νεολαίας το 2019 μου είπε μεταξύ άλλων να μην αφήσω ποτέ την δουλειά μου. Να μην αφήσω ποτέ το δικηγορικό μου γραφείο. Ο κόσμος δεν θέλει να εκπροσωπείται από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια φορά στην ζωή τους».

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αναμέτρηση που είχαν Μητσοτάκης και Τσίπρας στην Βουλή και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν συγκρίσεις. «Δεν μπορείς πλέον να πολιτεύεσαι με όρους προηγούμενων δεκαετιών. Θυμάστε τον θρυλικό Μαυρογιαλούρο στην παλιά ελληνική ταινία. Ο κόσμος τα απορρίπτει αυτά όλο και περισσότερο».

«Ο Πρόεδρος αποφασίζει»

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε ότι ο Πρόεδρος είναι αυτός που αποφασίζει και εξήγησε γιατί δεν θα μπορεί σε αυτές τις εκλογές εκ των πραγμάτων να κατέβει στην μάχη του σταυρού.

«Το να τρέχεις ως γραμματέας για το κόμμα δεν σου δίνει περιθώριο να τρέχεις και για να ζητήσεις τον σταυρό για τον εαυτό σου. Είναι στα μελλοντικά σχέδια αλλά τώρα το μόνο που με νοιάζει είναι ο κόσμος να μάθει την αλήθεια με σεμνότητα και ταπεινότητα για το τι έπραξε η κυβέρνηση».

Για το διακύβευμα των εκλογών σημείωσε ότι οι πρώτες είναι οι πιο σημαντικές. Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε δυο εκλογικές διαδικασίες και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα καθορίσει και το αποτέλεσμα των δεύτερων. Δεν φοβάμαι γιατί ευτυχώς μέσα από πολλές δυσκολίες όλοι έδειξαν στον κόσμο το πραγματικό τους πρόσωπο».

«Η μεγάλη διαχωριστική γραμμή» είπε «είναι ποιοι θέλουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά παραδεχόμενοι τα λάθη που κάνουμε και ποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χθες».

Όχι σε εκλογικές συνεργασίες – Στόχος η αυτοδυναμία

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια για εκλογικές συνεργασίες ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Αυτή την στιγμή θεωρώ ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι μονόδρομος. Κι αυτό βάσει της στάσης των άλλων κομμάτων σε κρίσιμα ζητήματα. Είναι ένας υλοποιήσιμος στόχος».

Αναφέρθηκε στην διαχείριση κρίσεων και παράλληλα στην εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης στην αυτοκριτική που γίνεται συχνά και στην διόρθωση σε όποιες αστοχίες και λάθη.

«Τα αυτονόητα που θεωρούμε σήμερα επί Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητα», είπε.

Από την στιγμή που είχαμε αυτό το αποτέλεσμα του σχεδόν 40% το 2019 και πηγαίνουμε για 4ο χρόνο δικαιούται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητά μια νέα ισχυρή αυτοδυναμία. Αποκλείουμε εκ των πραγμάτων τα λαϊκιστικά για εμάς κόμματα με πρώτο και κυριότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και αν αναφέρεστε στον κ. Ανδρουλάκη, όταν ο ίδιος λέει ότι δεν θα δεχθεί την απόφαση των Ελλήνων πολιτών ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια». Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Για το αν έχει εντοπίσει φαινόμενα αλαζονείας σε κυβερνητικά στελέχη είπε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο, ωστόσο πρόσθεσε πως όταν παρουσιάζεται και πρέπει να παρουσιάζεται το κυβερνητικό έργο πρέπει να αναγνωρίζεται ότι όσο καλύτερα και να είναι τα πράγματα οι δυσκολίες παραμένουν δυσκολίες.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις στο τέλος της κουβέντας μας για να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Το αγαπημένο του μέρος για διακοπές, το φαγητό που προτιμάει, τον αγαπημένο του υπερήρωα…

Δείτε όλη την συνέντευξη

 

To άρθρο Μαρινάκης: Με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ ο παιδοβιαστής του Κολωνού θα αποφυλακιζόταν νωρίτερα - Η συμβουλή που μου έδωσε ο Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Ποινικό Κώδικα, ΣΥΡΙΖΑ, Κολωνού, Μητσοτάκης,marinakis, poiniko kodika, syriza, kolonou, mitsotakis