Μυστηριώδης θάνατος διασωληνωμένου με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό

14:08 8/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Έρευνα και για εγκληματική ενέργεια είναι σε εξέλιξη στον Ερυθρό Σταυρό μετά από θάνατο 76χρονου ασθενούς που ήταν διασωληνωμένος και νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο θάνατος αυτός κίνησε τις υποψίες των γιατρών καθώς το μηχάνημα με το οποίο ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν διασωληνωμένος σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και άλλος ένας ασθενής ένας 58χρονος που ήταν στον ίδιο θάλαμο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη ο ίδιος κάλεσε την ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος καθώς ο άλλος ασθενής 58 ετών, εμφάνιζε

ήπια ψυχολογικά προβλήματα αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με κορονοϊό λόγω της πληθώρας των περιστατικών.

Η αστυνομία κλήθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιος να αποσύνδεσε το μηχάνημα ή ακόμα και να έκανε δολιοφθορά στα καλώδια. Αυτό που εξετάζεται επίσης είναι αν το μηχάνημα είχε τεχνική βλάβη ή αν τελικά όλα οφείλονται ακόμα και σε ανθρώπινο λάθος. 

Μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διασωληνωμένος άνδρας ήταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας με άλλον ασθενή στον οποίο είχε γίνει και ψυχιατρική εκτίμηση.

Περιγράφει πως όταν μπήκε η γιατρός διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοιτάζοντας το μόνιτορ είδε ότι ο ασθενής είχε όπως λένε οι γιατροί ισοηλεκτρική γραμμή. Ήταν δηλαδή νεκρός. Προσπάθησε να του κάνει ανάνηψη και φώναξε και άλλον γιατρό.

Μιλώντας επίσης στο newsit.gr η κα Βούλα Γεωργάκη, Πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό είπε: «Ακούστηκε ο συναγερμός από το μόνιτορ και τότε η γιατρός πήγε στο θάλαμο, όπου είδε σε ευθεία γραμμή την ισοηλεκτρική γραμμή, σημάδι ότι έχει επελθει ο θάνατος. Το πρωτο συμπέρασμα που βγάζει το νοσοκομείο είναι ότι το σωληνάκι πρέπει να έφυγε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Ο 76χρονος που είχε κορονοϊό ήταν διασωληνωμενος, εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο μαζι με έναν ακόμα άσθενη. Ο άλλος ασθενής δεν αντιμετωπίζε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα, καθώς του είχαν γίνει όλες οι παραίτητες εκτιμήσεις που γίνονται σε όσους μπαινουν στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Η υπόθεση είναι στην Κρατική Ασφάλεια.

ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

 

To άρθρο Μυστηριώδης θάνατος διασωληνωμένου με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστηριώδης, Ερυθρό Σταυρό,mystiriodis, erythro stavro