Ναυάγιο με βάρκα μεταναστών στη Χίο και πληροφορίες για νεκρούς - Δραματική επιχείρηση του λιμενικού

10:38 10/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Χίος στο επίκεντρο μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί με βάρκα μεταναστών. Μάχη με το χρόνο από τους διασώστες που έσπευσαν στην περιοχή…

Η Χίος σε συναγερμό μετά το πρωινό ναυάγιο που σημειώθηκε στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων. Βάρκα που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και μετέφερε μετανάστες άρχισε να βάζει νερά και τα άτυχα άτομα που βρίσκονταν πάνω σε αυτή, βρέθηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιοι δεν τα κατάφεραν. Για τους υπόλοιπους γίνεται μεγάλη προσπάθεια από δυνάμεις του Λιμενικού

που έσπευσαν στην περιοχή, να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στη στεριά.

Η Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής. Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στη βάρκα.

Μέχρι τις 10:30 το πρωί, είχαν διασωθεί 14 άτομα, 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως τρεις άνθρωποι ήταν νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr, στη βάρκα που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια επέβαιναν περί τα 27 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά τα αίτια του ναυαγίου.

To άρθρο Ναυάγιο με βάρκα μεταναστών στη Χίο και πληροφορίες για νεκρούς - Δραματική επιχείρηση του λιμενικού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Χίο, - Δραματική,navagio, chio, - dramatiki