Νέα «μαύρη» πρόβλεψη: 74.000 νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο

12:27 28/4/2020 - Πηγή: NewsIt

«Μαύρες» οι προβλέψεις για την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από την πανδημία. Ήδη, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. και οι νεκροί πλησιάζουν πια τις 57.000.

Έως τον Αύγουστο, οι νεκροί από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ θα έχουν ξεπεράσει τις 74.000, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος και οι υγειονομικές

αρχές της χώρας.

Click4more Νέο 24ωρο με περισσότερους από 1.000 νεκρούς στις ΗΠΑ, πάνω από ένα εκατ. τα κρούσματα

Το βράδυ της Δευτέρας, το μαθηματικό μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) αύξησε στους 74.073 θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τον Αύγουστο την πρόβλεψή του, από 67.000 μία εβδομάδα νωρίτερα και 60.000 δύο εβδομάδες πριν.

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ. Ο διευθυντής του IHME Christopher Murray προειδοποίησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εάν οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα.

Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και άλλες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, άλλωστε, δεν βλέπει την ώρα να «ξανανοίξει» η οικονομία.

Click4more Δημοσίευμα “καίει” τον Τραμπ: Ήξερε από νωρίς για τον κορονοϊό αλλά… τον αγνοούσε!

Η προτροπή “Μείνετε στο Σπίτι” που διατυπώθηκε από κυβερνήτες μαζί με τις πρόσφατες αποφάσεις για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας εξελίχθηκαν σε φορτισμένο πολιτικό ζήτημα, καθώς τα μέτρα του lockdown έχουν πλήξει δραματικά την αμερικανική οικονομία.

Οι θάνατοι στης επιδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 56.000 χθες. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στον κόσμο.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 210.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Νέα «μαύρη» πρόβλεψη: 74.000 νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα