Μικροεντάσεις στην απόγευματινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το δυστύχημα στα Τέμπη

18:31 8/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Μετά τις πρωινές συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα, για τις 57 ψυχές που «χάθηκαν» στο δυστύχημα στα Τέμπη, οργανώθηκαν και απογευματινές κινητοποιήσεις.

Πλήθος κόσμου διαδήλωνε την οργή του για τις ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη ενώ ένταση δημιουργήθηκε στις 20.00 στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο όπου οι αστυνομικοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν κρότου – λάμψης, στο σημείο που βρίσκονται γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ…

Φωτιά σε κάδο, στην οδό Μάρνη

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,

όταν η πορεία διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έφτασε στη πλατεία Καραϊσκάκη, ομάδα ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στην χρήση αναγκαίων μέτρων για να τους απωθήσουν. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγιναν 2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές. 

Νωρίτερα και στην Ομόνοια δημιουργήθηκε μικροένταση με κάποιους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Σπασμένη βιτρίνα στην Αγίου Κωνσταντίνου – ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Ευτυχώς η ένταση εκτονώθηκε και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά με αστυνομικούς να υπάρχουν σε κάθε «βήμα».

Τελικά, στις 20.30 οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών είχε γίνει στο Σύνταγμα, στις 18.30 το απόγευμα και οργανώθηκε από φεμινιστικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, αριστερές οργανώσεις και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πριν την πορεία:

Το πρωί, πάνω από 40 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η πρωινή πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε, ενώ προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς είναι αναμένεται νέα το απόγευμα κινητοποίηση, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

To άρθρο Μικροεντάσεις στην απόγευματινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το δυστύχημα στα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Αθήνα, Τέμπη,nees, athina, tebi