Το έσκασε ο 15χρονος γιος του 45χρονου παλαιοχριστιανού - «Αν πάθει κάτι το παιδί μου, θα είναι υπόλογοι»

15:27 11/3/2024 - Πηγή: NewsIt

«Εάν πάθει κάτι το παιδί μου, υπόλογοι θα είναι η δομή και η πολιτεία», λέει στο newsit.gr ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, που ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, καθώς το βράδυ της Κυριακής (10.03.2024) ο γιος του το «έσκασε» από τη δομή ψυχικής υγείας, όπου φιλοξενείται.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού από τα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, είχε ραντεβού με τον πατέρα του κοντά στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Εκεί, ο 15χρονος πήγε συνοδευμένος από κοινωνική λειτουργό της δομής, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εξαφανίστηκε και μέχρι τώρα δεν έχει επιστρέψει στη δομή. 

«Τον είδα τον γιο μου, αγκαλιαστήκαμε, κάτσαμε, πήγα τουαλέτα και μετά το παιδί ξαφνικά έφυγε. Είμαι άναυδος, ψάχνω κι εγώ. Μπορεί να κινδυνεύει το παιδί μου.

Πρέπει να κινητοποιηθεί η αστυνομία και οι φορείς», λέει στο newsit.gr o Μανώλης Καλαιτζίδακης, τονίζοντας ότι με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο «θα κινηθούμε νομικά εναντίον της δομής. Προσπαθώ να φέρω εις πέρας τα προβλήματά μου».

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός της δομής που συνόδεψε τον ανήλικο στο ραντεβού μα τον πατέρα του,  ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη του ανήλικου.  

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Θα καταθέσουμε έγκληση κατά της ψυχιατρικής δομής του Πειραιά που με εισαγγελική διάταξη το ανήλικο τέκνο του εισήχθη σε αυτή και ασκήθηκε η επιμέλεια αποκλειστικά και μόνο από τη δομή.

Δεν είναι δυνατόν να ξεφεύγει από την γυναίκα, η οποία είχε την προστασία του ανηλίκου, το 15χρονο παιδί να μεταβαίνει έξω από το γήπεδο του Καραϊσκάκη και να μην μπορεί να το εντοπίσει κανένας από χθες το βράδυ στις 9 η ώρα».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωρόπουλος «θα πρέπει η οικογένεια αυτή να αποκτήσει την επιμέλεια των τέκνων και όχι να κινδυνεύουν στις ανύπαρκτες δομές, οι οποίες είναι προστατευτές για τα ανήλικα τέκνα».

To άρθρο Το έσκασε ο 15χρονος γιος του 45χρονου παλαιοχριστιανού - «Αν πάθει κάτι το παιδί μου, θα είναι υπόλογοι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
45χρονος, - Αν,45chronos, - an