Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Χιλή, Κολομβία και Μεξικό

08:12 8/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Χιλή, Κολομβία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Κυριακή (7/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.804 κρούσματα, ενώ ακόμη 79 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 18.974 νεκρούς επί

συνόλου 751.886 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 22.493, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Click4more: Ο κορονοϊός «χτυπά» και την Κούβα: 850 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εμβολιάστηκαν για τον νέο κορονοϊό 592.475 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 13.169 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. Η πρώτη φάση της ανοσοποίησης επικεντρώνεται στους πιο ηλικιωμένους πολίτες, που θεωρείται πως αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Προοδευτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επεκτείνεται σε πληθυσμιακές ομάδες μικρότερων ηλικιών. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί τον Ιούλιο το 70% του πληθυσμού.

Η Χιλή είναι αντιμέτωπη το τελευταία διάστημα με σοβαρά τοπικά ξεσπάσματα της πανδημίας, ειδικά σε πόλεις στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της, με αρκετές να έχουν τεθεί σε καραντίνα ή να έχουν επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα εν μέσω θέρους στο νότιο ημισφαίριο.

Click4more: Κορονοϊός: Τα πιο πιθανά σημεία να κολλήσετε COVID-19 σε κλίμακα από το 1 έως το 9

Κολομβία: Πάνω από 6.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Άλλοι 300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες στην Κολομβία, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε τους 55.993 νεκρούς ως τώρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν 6.009 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 2.157.216.

Η πρωτεύουσα Μπογκοτά (631.570 κρούσματα) θεωρείται επίκεντρο της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει την έναρξη εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού την 20ή Φεβρουαρίου.

414 θάνατοι σε 24 ώρες στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι άλλοι 414 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 6.065 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως τώρα τους 166.200 νεκρούς επί συνόλου 1.932.145 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι, στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι ακόμη υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, με δεδομένα ότι δεν εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία και ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Χιλή, Κολομβία και Μεξικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα