Ο Ζελένσκι καταγγέλλει σχέδιο των Ρώσων για να γίνει «νεκρή ζώνη» η Χερσώνα – Κλέβουν ιατρικό εξοπλισμό και ασθενοφόρα

10:32 29/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται ότι έχει πάει σε… άλλο επίπεδο. Δεν είναι μόνο οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδοχές αλλά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στόχος γίνονται και τα νοσοκομεία.

Οι στρατιώτες της Ρωσίας, στην κατεχόμενη Χερσώνα, κλέβουν ιατρικό εξοπλισμό και ασθενοφόρα. Το πλιάτσικο κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθιερωμένο διάγγελμά του, το βράδυ της Παρασκευής.

«Οι κατακτητές αποφάσισαν να κλείσουν ιατρικές δομές στις πόλεις και να αρπάξουν ιατρικό εξοπλισμό, ασθενοφόρα,

τα πάντα. Ασκούν πίεση στους γιατρούς που παραμένουν ακόμα στην περιοχή… να μετακινηθούν στο έδαφος της Ρωσίας», υποστήριξε ο Ζελένσκι.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει “νεκρή ζώνη” την περιφέρεια της Χερσώνας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούν να τη διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους και ως εκ τούτου αρπάζουν ότι μπορούν.

Ουκρανικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα περίχωρα της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα οι διορισθέντες από τη Μόσχα αξιωματούχοι να απομακρύνουν πολλούς κατοίκους. Η Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες των οποίων την προσάρτηση ανακοίνωσε πρόσφατα η Ρωσία.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τις δυνάμεις της Ρωσίας για εκτεταμένες λεηλασίες κατά την αποχώρησή τους από κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

To άρθρο Ο Ζελένσκι καταγγέλλει σχέδιο των Ρώσων για να γίνει «νεκρή ζώνη» η Χερσώνα – Κλέβουν ιατρικό εξοπλισμό και ασθενοφόρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα