Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ που «έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις»

22:07 10/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Αμερική αυξάνει την πρόσθετη στρατιωτική βοήθειά της στο Ισραήλ όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν μετά τη συνομιλία που είχε από το τηλέφωνο, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου.

Η βοήθεια περιλαμβάνει πυρομαχικά και «αναχαιτιστικά για την ανανέωση του σιδερένιου θόλου». «Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα στοιχεία για να υπερασπιστεί τις πόλεις και τους πολίτες του» τόνισε.

Το «Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις» σύμφωνα με τον ίδιο. «Τηρούμε τους νόμους του πολέμου, έχει

σημασία, υπάρχει διαφορά», επεσήμανε, λέγοντας πως οι Αμερικανοί προσεύχονται για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις φρικαλεότητες. Συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «στέκονται ενωμένες» με το Ισραήλ.

Για την Χαμάς ανέφερε ότι «Ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή, το εννοώ κυριολεκτικά, όταν το αγνό, ανόθευτο κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο. Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα αιματοβαμμένα χέρια της Χαμάς που δηλωμένος σκοπός της ύπαρξής της είναι να σκοτώνει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη απόλυτου κακού. Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες που σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

To άρθρο Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ που «έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ισραήλ,ipa, israil