Οι κινήσεις Κασσελάκη κατά της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι συζητήσεις με Αυγέρη και Καπνισάκη

08:12 16/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Πρωτοβουλίες για να εκλείψουν τα προβλήματα εσωστρέφειας που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Μετά το άνοιγμα που έκανε προς τον Παύλο Πολάκη, με τον οποίο είχε δημιουργηθεί μείζων θέμα για όσα είπε ο βουλευτής Χανίων στην Πολιτική Γραμματεία για το θέμα του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε με στην εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να λειανθούν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για την κομματική πειθαρχία.

Το μεσημέρι της Κυριακής (14.1.2024), αμέσως μετά το τέλος της ΚΕ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε σε γνωστό στέκι με την Δώρα Αυγέρη ενώ λίγο αργότερα στην παρέα προστέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης.

Η συζήτηση που κράτησε για 2,5 ολόκληρες ώρες κινήθηκε σε καλό κλίμα καθώς και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξαν εντάσεις και προστριβές.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται εισηγήσεις για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού κέντρου στα πρότυπα του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καθορίζεται σε καθημερινή βάση η πολιτική ατζέντα.

Τίποτα ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί. Όταν το θέμα μπει επισήμως προς συζήτηση, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα τοποθετηθεί για το κατά πόσον θα βοηθήσει το όργανο αυτό στην εξάλειψη των αντιπαραθέσεων και της εσωστρέφειας.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τις πληροφορίες που μιλούν για ανασχηματισμό των στελεχών του κόμματος ανέφερε πάντως ότι: «Πάντα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Ναι μεν υπάρχουν βραχυκυκλώματα, αλλά εκτιμούμε ότι μετά το συνέδριο, το κόμμα θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος ακόμα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι «μπορούμε να φέρουμε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση σε άλλα θέματα».

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης, «δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική τακτική σε ένα νομοσχέδιο που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούμε να φέρουμε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση σε άλλα θέματα, όχι σε αυτό».

«Δεν χρειάζονται ούτε αμφισημίες, ούτε αστερίσκοι, ούτε ερωτηματικά», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την πρόταση των τριών στελεχών να αλλάξει ευρωομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε ότι «δεν συμφωνώ να πάμε στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα θέματα, ακόμη και το αν θα τεθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού: «Το Σάββατο το βράδυ ήρθε ένα email επιβεβαίωσης στα δύο ξενοδοχεία. Το ένα ανοικτό όλο τον χρόνο, μικρά απλά ξενοδοχεία. Το δεύτερο θα ανοίξει επί τούτου και εάν χρειαστεί, θα ανοίξουν κι άλλα. Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας. Ένας ένας στο δωμάτιο».

To άρθρο Οι κινήσεις Κασσελάκη κατά της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι συζητήσεις με Αυγέρη και Καπνισάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα