Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς μετά τη συμφωνία για ανταλλαγή - Έφτασαν στο Ισραήλ

18:58 24/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Μετά από 49 ημέρες 13 Ισραηλινοί όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με 10 Ταϊλανδούς και έναν Φιλιππινέζο στο πλαίσιο της συμφωνίας ΧαμάςΙσραήλ για ανταλλαγή με κρατουμένους. Έφτασαν σε ισραηλινό έδαφος. 

Τους ομήρους αρχικά παρέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός, τους μετέφερε στην Αίγυπτο και από εκεί τους παρέλαβαν οι υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα βρίσκονται πλέον στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν

σε ιατρικό έλεγχο, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό.

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός.

«Οι διοικητές του Ισραηλινού Στρατού και οι στρατιώτες του χαιρετίζουν και αγκαλιάζουν τους ομήρους που επιστρέφουν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους», συνεχίζει. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τα όργανα του αμυντικού κατεστημένου για την επιστροφή όλων των ομήρων», προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώθηκαν

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα σήμερα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μια μητέρα 34 ετών και οι δύο κόρες της ηλικίας 2 και 4 ετών, μια γυναίκα ηλικίας 85 ετών, όπως επίσης και μια οικογένεια, η γιαγιά, η κόρη της και ο εγγονός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι: Hanna Katzir 77 ετών, Margalit Mozes 77 ετών, Yafa Ader 85 ετών, Hannah Perry 79 ετών, Adina Moshe 72 ετών, Danielle Aloni 44 ετών, Emilia Aloni 9 ετών, Ruthi Mondar 78 ετών, Keren Mondar 54 ετών Ohad Mondar 9 ετών, Aviv Asher 2 ετών, Raz Asher 5 ετών και Doron Katz-Asher 34 ετών.

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα – 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Η στιγμή που οι όμηροι μπαίνουν σε Ισραηλινό έδαφος

The moment the Israeli hostages entered Israeli territory!

Now to bring back every last one of them!pic.twitter.com/oTuFQy4Id0

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A) November 24, 2023

Οι πρώτες εικόνες από τους Ισραηλινούς ομήρους

תיעוד: החטופים הישראלים עולים על האוטובוס לישראל | עדכונים שוטפים >>> https://t.co/UuVRKlBEKF@guy_telaviv pic.twitter.com/GDX7VH487w

— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2023

 

תיעוד: דניאל אלוני ובתה אמיליה חוצות למצרים | עדכונים שוטפים >>> https://t.co/UuVRKlBEKF@guy_telaviv pic.twitter.com/XgHUDeBJ2n

— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2023

صور خاصة بـ #العربية.. نقل سيارات الصليب الأحمر للمحتجزين لدى #حماس#غزة pic.twitter.com/qWdMlsmXsb

— العربية عاجل (@AlArabiya_Brk) November 24, 2023

 

First look on a night of anticipatipn: ICRC vehicles carrying elderly and others across Rafah border crossing. Filmed by NPR producer in Gaza, Anas Baba. pic.twitter.com/4Njg33MaBS

— Daniel Estrin (@DanielEstrin) November 24, 2023

 

FIRST LOOK: Video said to be from Gaza showing Red Cross ambulances carrying the Israeli hostages pic.twitter.com/kMe7KbkoDg

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) November 24, 2023

 

#Israeli TV suggests among the released hostages are Daniela and Emilia Aloni (mother and daughter). Daniela was seen in one of the videos released by Hamas pic.twitter.com/hPpJcX1LYe

— Michael A. Horowitz (@michaelh992) November 24, 2023

 

Residents of Nir Oz identified two of the released hostages: Adina Moshe, 72, and Margalit Mozes, 77. Released after 49 days in captivity in Gaza #Israel #hostages pic.twitter.com/UJrUjwwIAZ

— DaveO (@Patri0tCx_) November 24, 2023

Η απελευθέρωση των 13 ομήρων είναι το πρώτο από τα τέσσερα αναμενόμενα στάδια. Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει περίπου 50 ομήρους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκεχειρίας με το Ισραήλ, όλοι τους παιδιά, μητέρες και γυναίκες.

Οι όμηροι που θα απελευθερωθούν συνολικά είναι μόνο μια μικρή ομάδα από τους περίπου 240 που κρατούνται από τρομοκράτες της Χαμάς.

Δείτε live εικόνα από την απελευθέρωση των ομήρων

BREAKING: “Hamas has released 25 hostages: 13 Israelis and 12 Thai nationals”

pic.twitter.com/311p2bMeNm

Insider Paper (@TheInsiderPaper) November 24, 2023

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι ομάδες του ξεκίνησαν μια πολυήμερη επιχείρηση με στόχο να διευκολύνουν την απελευθέρωση και μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Ο βαθύς πόνος τον οποίο νιώθουν οι συγγενείς που είχαν χωριστεί από τους αγαπημένους τους είναι απερίγραπτος. Αισθανόμαστε ανακούφιση που ορισμένοι εξ αυτών θα ξανασμίξουν έπειτα από μακρά αγωνία», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, περιφερειακός διευθυντής για τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

 

To άρθρο Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς μετά τη συμφωνία για ανταλλαγή - Έφτασαν στο Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμάς, Ισραήλ,chamas, israil