Οι πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης για τις εκλογές - Η μάχη για τους αναποφάσιστους και η διεύρυνση προς το κέντρο

06:25 6/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Μάχη με τον χρόνο, μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δίνει η ΝΔ, προκειμένου για να κερδίσει πίσω τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που έχουν περάσει στη ζώνη των αναποφάσιστων.

Μαζί με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα συστημικά κόμματα, το ποσοστό των αναποφάσιστων καταγράφεται αυξημένο στις δημοσκοπήσεις

για τις εκλογές, και κυμαίνεται από 10 έως 11,6%.

Παράλληλα θολό είναι το τοπίο για τη στάση των περίπου 430.000 νέων που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά.

Μητσοτάκης: Σας πληγώσαμε αλλά δεν σας προδώσαμε

“Ξέρω ότι κάποιοι που άλλοτε μας εμπιστεύτηκαν ίσως τώρα να είναι διστακτικοί. Κάποιες στιγμές σας πληγώσαμε. Αλλά δεν σας προδώσαμε! Και σας βεβαιώνω πως κάθε φορά που σκοντάφτουμε, δεν θα πέφτουμε. θα αυξάνουμε την ταχύτητά μας” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από τα Ιωάννινα, απευθυνόμενος ακριβώς σε αυτό το εκλογικό κοινό.

“Μία είναι η κάλπη, η 21η Μαΐου. Δεν χωρούν επιπολαιότητες. Δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο στόχος της διεύρυνσης

Η δεύτερη στόχευση της ΝΔ είναι η διεύρυνση της βάσης των ψηφοφόρων της.

Με τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή “υπηρετούμε το Έθνος πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς”, όπως αναγράφονται και στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση με τη “γαλάζια” παράταξη και προς τον χώρο της κεντροαριστεράς.

“Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα” τόνισε. Γι’ αυτό, ακριβώς, αυτοδυναμία όχι κομματική σκοπιμότητα. Αλλά εθνική αναγκαιότητα. Με κορμό της, ασφαλώς, ένα κόμμα. Που δεν περιορίζεται, ωστόσο, σε ένα μόνο χρώμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

“Συνεργασία ίσον παραλυσία”

Στον πυρήνα της στρατηγικής της ΝΔ είναι και η ανάδειξη των περιπετειών που δυνητικά συνεπάγεται η μη ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης. “«Συνεργασία», στην πραγματικότητα, όμως, εννοεί παραλυσία” τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας για άλλη μία φορά τα “πυρά” του κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επιμένει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τον όρο Πρωθυπουργός να είναι άλλο πρόσωπο, πλην των κυριών Μητσοτάκη και Τσίπρα, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

“Οι πολίτες δεν μπορούν να αποφασίσουν στα τυφλά για κάποιον άγνωστο «Χ», αυτά δεν είναι σοβαρά. Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ή, έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο;” τόνισε και χθες από τα Ιωάννινα.

Σύγκριση των τετραετιών Μητσοτάκη – Τσίπρα

Το τέταρτο σημείο στο οποίο εστιάζει η κυβερνητική παράταξη είναι στη σύγκριση της διακυβέρνησης της ΝΔ, με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αποδόμηση των προγραμματικών θέσεων που ξεδιπλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και τις οποίες ο Πρωθυπουργός , τις χαρακτηρίζει “κάλπικες”.

Σε πρώτο πλάνο από την πλευρά η μείωση των φόρων επί κυβέρνησης της ΝΔ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και του φόρου γονικών παροχών, η μείωση κατά 4 μονάδες των εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών και φυσικά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 από 680 ευρώ αλλά και των συντάξεων, τις επενδύσεις στη χώρα, τη μείωση της ανεργίας κ.α.

Όσον αφορά στο στίγμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, εφόσον λάβει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα κινηθεί σε 3 τομείς, κατά δήλωση του Πρωθυπουργού:

– καλύτεροι μισθοί και εισοδήματα

– συνέχιση μεταρρύθμισης στην Υγεία.

– σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδες υποσχέσεις, ότι τάζουν ξανά στους πάντες τα πάντα “ με χρήματα από ένα άγνωστο λεφτόδεντρο” αλλά και για ιδεοληψία να ξαναφορολογήσουν τη μεσαία τάξη.

To άρθρο Οι πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης για τις εκλογές - Η μάχη για τους αναποφάσιστους και η διεύρυνση προς το κέντρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα