Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά τον σεισμό στη Νέα Υόρκη και η ολική έκλειψη ηλίου τη Δευτέρα

09:49 6/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε το απόγευμα της Παρασκευής (6.4.24) έγινε αισθητός στη Νέα Υόρκη, με επίκεντρο το Νιου Τζέρσεϊ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, τρεις ημέρες πριν την ολική έκλειψη ηλίου που θα γίνει ορατή στη Βόρεια Αμερική.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έκανε τους ουρανοξύστες να σείονται και τρόμαξε

τους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα.

Το γεγονός ότι ο «Εγκέλαδος» χτύπησε τη Νέα Υόρκη τρεις ημέρες πριν από την ολική έκλειψη ηλίου που αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα και να είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, τροφοδότησε τις θεωρείες συνωμοσίας.

Με ορισμένους Αμερικανούς να θεωρούν «κακό οιωνό» αυτή τη συγκυρία.

«Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε. Σεισμούς, εκλείψεις και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν. Προσεύχομαι η χώρα μας να τα καταλάβει», έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας.

Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, ορισμένοι σημείωναν ότι το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 βαθμών εντοπίστηκε όχι πολύ μακριά από λέσχη γκολφ που ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Η ομάδα MeidasTouch, επιτροπή πολιτικής δράσης εναντίον του Τραμπ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ έναν χάρτη του Νιου Τζέρσεϊ στον οποίο απεικονίζεται η φιγούρα του Τζο Μπάιντεν με λέιζερ στα μάτια.

https://t.co/xKC2O3O2JP pic.twitter.com/x9dW077GXw

— MeidasTouch (@MeidasTouch) April 5, 2024

Φυσικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χλεύασαν τους προφήτες καταστροφών. «Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι Νεοϋορκέζοι θα έπρεπε να περιμένουν σμήνη ακρίδων», δήλωσε η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Λιούις, αναφερόμενη στις δέκα πληγές του Φαραώ.

Sources say that New Yorkers should expect a swarm of locusts following the earthquake, floods and eclipse. Rumblings of concern about plagues so soon before Passover

— Rebecca C. Lewis (@_rebeccaclewis) April 5, 2024

#BREAKING: Watch as a Ring Security Camera Captures the Exact Moment when a 4.8 Magnitude Earthquake Strikes

#Middlesex | #NewJersey

Watch new footage captured on a ring security camera showing the moment when a strong magnitude 4.8 earthquake struck northern parts of New… pic.twitter.com/UrQspJldux

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) April 5, 2024

 

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ είναι γενικά μια «ήρεμη» σεισμικά περιοχή, λένε οι Αμερικανοί σεισμολόγοι.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα ρήγμα, το ρήμα Ραμάπο, που διατρέχει τα Απαλάχια όρη και την Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, όπως και πέντε μικρότερα κάτω από το Μανχάταν, στην καρδιά δηλαδή της Νέας Υόρκης.

#BREAKING: “You’re making the ground shake!” UN Security Council hears as mid-morning #earthquake interrupts briefing on the situation in the Middle East. pic.twitter.com/1F8TZBHKKu

— UN News (@UN_News_Centre) April 5, 2024

Επισημαίνουν, πάντως, ότι οι δονήσεις είναι συνηθισμένες στην περιοχή, αλλά το μέγεθος είναι ασυνήθιστο.

Ο δρ. Τσακ φερ Στράτεν που μίλησε στην USA Today εξήγησε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σεισμός αυτός συνέβη εκεί που συνέβη.

«Ιστορικά γύρω από την πόλη της Νέας Υόρκης προς το Νιου Τζέρσεϊ γίνονται πολλοί σεισμοί. Συμβαίνει κάθε χρόνο. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τον αισθάνθηκαν πολλοί, αλλά συνήθως οι σεισμοί στην περιοχή είναι μικρότερου μεγέθους και λιγότερο πιθανό να γίνουν αισθητοί», είπε.

Όσον αφορά το ερώτημα αν πρόκειται πρόδρομο ενός μεγαλύτερου σεισμού ή όχι, ο ίδιος επισημαίνει ότι «θα ήταν απίθανο να ακολουθήσει μετά από αυτόν ένας μεγαλύτερος σεισμός».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του USGS, υπάρχει 46% πιθανότητα για σεισμό μεγέθους 3 μέσα στην επόμενη εβδομάδα, 16% πιθανότητα για σεισμό μεγέθους 4 και 3% για σεισμό μεγέθους πάνω από 5. Οι μετασεισμοί μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή μήνες μετά τον αρχικό σεισμό, υπενθυμίζουν οι Αμερικανοί ειδικόι.

To άρθρο Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά τον σεισμό στη Νέα Υόρκη και η ολική έκλειψη ηλίου τη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα