Οικονόμου: Μένει η Κεραμέως στην υπηρεσιακή κυβέρνηση - Φαντάσματα τα περί αποστασίας από Τσίπρα και Ανδρουλάκη

13:41 28/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των εκλογών στις 21 Μαΐου από τον πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πραγματοποιεί την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου. Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές

αυτές θα γίνουν το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το σύνταγμα χρονικών ορίων. «Ο πρωθυπουργός πιστεύει στην θεσμικότητα, είπε και η σταθερότητα και συνέπεια στους θεσμούς είναι οι οδοί για να πετύχουμε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα και οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και ποια κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Οικονόμου σε άλλο σημείο είπε: «Οι ψύχραιμοι και οι συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και βούληση για να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στην βελτίωση των γερασμένων υποδομών σε καλύτερους μισθούς για όλους. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Στόχος να κάνουμε τα καλά καλύτερα».

«Με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας θα δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά», είπε.

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον παλαιοκομματισμό και ο κ. Τσίπρας είναι σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασθέντες Παππά και Παπαγγελόπουλο και ως βασικός εκφραστής του Πολακισμού δεν ξέρει πως να οικοδομήσει όφελος και να φτιάξει μια καλύτερη Ελλάδα. Κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στην χώρα βάζοντας όπισθεν.

Άφησε αιχμές για συνεργασίες τόσο με τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Θέλει να συνεργαστεί με εκείνους που ήθελαν να ανατινάξουν το τραπεζικό σύστημα. Αμετανόητοι ανήμποροι και αντιδραστικοί», είπε.

Στο ερώτημα για την διάλυση της Βουλής και τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί και ποιοι θα παραμείνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση απάντησε:

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Βουλή θα διαλυθεί εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το σύνταγμα. Οι πανελλαδικές συνυπολογίστηκαν στην απόφαση του πρωθυπουργού για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο Παιδείας.

Πολλές ερωτήσεις δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τα περί αποστασίας που του καταλόγισαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ μετά το «κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος».

Τσίπρας και Ανδρουλάκης βλέπουν φαντάσματα

«Από την πολλή δαιμονοποίηση των πάντων ο κ. Τσίπρας βλέπει φαντάσματα. Εμείς μιλάμε για αυτοδύναμη εντολή της ΝΔ. Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πολιτικά ευρύχωρο που διευρύνει την απήχησή της και εντάσσει ανθρώπους που συμμερίζονται τις απόψεις μας χωρίς συμπλέγματα και ταμπού. Γι’ αυτό η ΝΔ του 28% έφτασε στο 40% και σε στιγμές που πλήγωσαν την κοινωνία εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της. Θα ζητήσουμε νέα αυτοδύναμη εντολή. Δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να πως ότι μιλά για αποστασία ο πρωθυπουργός που κυβέρνησε όταν διαλύθηκαν οι ΑΝΕΛ με 4 δικούς τους μια βουλευτή από το Ποτάμι και μια από τον κ. Λεβέντη; Είπαμε υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αλλά μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Η ΝΔ έχει καθαρή στρατηγική. Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες με την ψήφο τους θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει και με ποιον τρόπο. Η δίκη μας στρατηγική είναι συγκεκριμένη. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ανταποκρίνονται στην εθνική αναγκαιότητα. Ποια είναι η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων; Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση; Θα κυβερνήσει ο Τσίπρας με Βαρουφάκη; Θα κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες.

Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος πρωθυπουργός μείωσε τους φόρους και θα είναι αυτός που θα αυξήσει τους μισθούς που θωράκισε τα σύνορα. Αυτός ο πρωθυπουργός θα πάει την Ελλάδα ψηλότερα. Ποια είναι η αντιπρόταση;», διερωτήθηκε.

Μάλιστα απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Οικονόμου είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πολλούς κοινούς τρόπους θέασης με τον κ. Τσίπρα. Η ΝΔ ζητά με σεμνότητα καθαρή εντολή αυτοδυναμίας και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όσοι ανατρέχουν σε σενάρια της μετεμφυλιακής Ελλάδας είτε είναι εθισμένοι με αυτές τις εποχές είτε βλέπουν φαντάσματα».

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη και την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που αξίζει τον κόπο να αναδείξει κανείς και να διαπιστώσει είναι ότι κάθε φορά που αναφέρεται στον πρωθυπουργό είναι ευδιάκριτο το μένος αλλά κάθε φορά που κάνει κριτική στον κ. Τσίπρα είναι σα να κάνει αγγαρεία.

Για την πρόταση που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό απάντησε: «Ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός της χώρας γιατί αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στην λαϊκή κυριαρχία».

Δείτε την ενημέρωση 

To άρθρο Οικονόμου: Μένει η Κεραμέως στην υπηρεσιακή κυβέρνηση - Φαντάσματα τα περί αποστασίας από Τσίπρα και Ανδρουλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα