Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: «Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση ή διαχωρισμός ομάδας» δηλώνει ο Παύλος Μαρινάκης

13:40 14/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Όσα είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, αλλά και το γεγονός πως μόνο το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, από τα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο φαινόμενο της οπαδικής βίας και τόνισε πως ξεκινά από ποδόσφαιρο και πως έχει επεκταθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ επεσήμανε ότι “αντιλαμβανόμαστε

την οργή φιλάθλων που δεν φταίνε σε τίποτα”.

“Η ΠΝΠ (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) αναφέρεται στα παιχνίδια των ομάδων Super League ομαδικά. Η σημερινή απόφαση έχει να κάνει με λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Εκρίθη από τα συναρμόδια υπουργεία ότι πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει και οριζόντια απόφαση και υπάρχει προοπτική να μην παραταθεί, αν υπάρξει συμμόρφωση.

Είναι ένα φαινόμενο οπαδικής βίας, που ξεκινά από το ποδόσφαιρο και έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Ακόμη και να εφαρμοστούν όλα και ανοίξουν τα γήπεδα, τα πιο θλιβερά γεγονότα σημειώθηκαν έξω από τα γήπεδα. Δεν φταίει το βόλεϊ ή το μπάσκετ, είναι στρατοί που ξεκινούν από το χώρο του ποδοσφαίρου και έχουν επεκταθεί. Μας ενδιαφέρει να είναι ασφαλείς οι φίλαθλοι. Σε δύο μήνες θέλουμε να ανοίξουν όλα τα γήπεδα με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων” ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τις οποίες οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για το κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε μόνο στη δική τους ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτήθηκε για το λόγο που η Κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη κρίση και για το ποια είναι τα κριτήρια που “χρωμάτισαν” τη συγκεκριμένη απόφαση.

“Δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη στεναχώρια που έχει κάποιος να μην μπορεί να δει την ομάδα του. Η απόφαση αυτή δεν είναι οριζόντια, είναι κατά περίπτωση απόφαση με βάση την ΠΝΠ που δίνει τη δυνατότητα της κρίσης στα συναρμόδεια υπουργεία για λόγους ασφάλειας και τάξης, με φόντο τα πρόσφατα γεγονότα. Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση ή διαχωρισμός ομάδας.

Η αιτιολογία που δίνεται, έχει να κάνει με όσα έγιναν με την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί από μια μερίδα οργανωμένων οπαδών -που ενδεχομένως να κάνουν κι άλλες εγκληματικές πράξεις, κάτι που θα κρίνει η δικαιοσύνη- κατά αστυνομικών. Τη στιγμή που ένα νέο παιδί δίνει μάχη για τη ζωή, δεν ήταν ασφαλές να γίνει ο αγώνας με θεατές” τόνισε.

Όταν κρίνεται ότι υπάρχει αγώνας υψηλής επικινδυνότητας πάνω από όλα θα βάζουμε τη δημόσια ασφάλεια.” ανέφερε.

To άρθρο Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: «Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση ή διαχωρισμός ομάδας» δηλώνει ο Παύλος Μαρινάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα