Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ: Ψάχνει την πρώτη του νίκη κόντρα στο φαβορί του ομίλου

11:06 26/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο… sold out «Γ. Καραϊσκάκης» (19:45, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 3 HD) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει μόνο νίκη, για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης, στην

επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Ο Ολυμπιακός είδε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να διακόπτεται και πλέον έχει κάνει “focus”στο ματς με τη Γουέστ Χαμ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική του Europa League. Απέναντι στην κάτοχο του Conference League οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν τη νίκη, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους, για πρόκριση στην επόμενη φάση τυ Europa League, ή έστω στην “μεταφορά” του στο Conference League.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό στον πρώτο όμιλο του Europa League, μετά την ισοπαλία που έφερε στην έδρα της Τόπολα (2-2). Την ίδια στιγμή, τα “σφυριά” έχουν κάνει το 2/2.

Η Γουέστ Χαμ μπορεί να μην είναι η κλασική «ευρωπαϊκή» ομάδα, καθώς έχει παίξει στα Κύπελλα της UEFA μόνο 12 φορές, αλλά κουβαλούν τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς και τρεις τίτλους: το Κύπελλο Κυπελλούχων (1965), Κύπελλο Intertoto (1999) και πέρυσι το Conference League (2023).

Ολυμπιακός και Γουέστ Χαμ έχουν συναντηθεί μια φορά στην Ευρώπη. Ήταν το μακρινό 1965, όταν κληρώθηκαν στον β΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το οποίο είχε κατακτήσει μερικούς μήνες πριν η Γουέστ Χαμ και μετείχε ως κάτοχος στην επόμενη διοργάνωση.

Στον αγώνα του Λονδίνου η ομάδα του Ρον Γκρίνγουντ, πολύ ισχυρή τότε, επιβλήθηκε εύκολα με 4-0 των «ερυθρόλευκων» του Μάρτον Μπούκοβι. Ο θρυλικός και μετέπειτα Σερ, Τζεφ Χαρστ, είχε σκοράρει δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (24΄, 43΄), δίνοντας τη σκυτάλη στους Μπάιρν (56΄) και Μπράμπρουκ (72΄) στο δεύτερο. Στη ρεβάνς, δύο γκολ του επίσης πολύ μεγάλου Πίτερς έφεραν το 2-0 αλλά ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να αποφύγει μια δεύτερη ήττα με το αυτογκόλ του Μπόβινγκτον και το πέναλτι του Πολυχρονίου. Ο αγώνας της Πέμπτης θα διεξαχθεί σε ένα κατάμεστο “Καραϊσκάκης”, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει sold out.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Νίκολας Φρέιρε και του τιμωρημένου Ανδρέα Ντόη, ενώ ο Ζουλιέν Μπιανκόν δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα. Kάτι που σημαίνει ότι ο Τζάκσον Πορόσο θα πάρει φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς, παίζοντας στο πλάι του Παναγιώτη Ρέτσου στα στόπερ. Την ίδια ώρα, υπάρχει αναμονή για το αν θα καταφέρει να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ο Σαντιάγκο Έσε! Απ’ την άλλη, ο Ντέιβιντ Μόγες δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Πορόσο, Κίνι – Έσε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης – Μασούρας, Ελ Κααμπί.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι – Κερέρ, Ζούμα, Μαυροπάνος, Έμερσον – Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους – Φορνάλς, Πακετά, Μπενραχμά – Ινγκς.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

Βοηθοί: Γκουντερμάνις (Λετονία), Σπασγιονίκοβς (Λετονία)

Τέταρτος: Γκολούμπεβς (Λετονία)

VAR: Χίγκλερ (Ολλανδός), Ράτνιεκς (Λετονία).

To άρθρο Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ: Ψάχνει την πρώτη του νίκη κόντρα στο φαβορί του ομίλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα