Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Όλα τα συμβόλαια και οι φευγάτοι

11:28 16/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ονειρική σεζόν, κατακτώντας και τους τρεις τίτλους στην Ελλάδα, ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό της Euroleague, παίζοντας με το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και χάνοντας το τρόπαιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο σουτ.

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

θα φέρει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, με τους ερυθρόλευκους να ελπίζουν ότι θα διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού τους.

Ξεκινώντας από τον πάγκο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2025, με τον Έλληνα τεχνικό να συνεχίσει το σπουδαίο του έργο στο τιμόνι του Ολυμπιακού.

Οι σίγουροι για τη νέα σεζόν

 

Ο Τόμας Γουόκαπ επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2027 (για ακόμα τέσσερα χρόνια) και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται ως Έλληνας. Αποτελεί έναν από τους βασικότερους συντελεστές της εξαιρετικής ερυθρόλευκης πορείας και δεν πρόκειται να κουνηθεί από το ρόστερ των Πειραιωτών.

Ακόμα ένας σίγουρος είναι ο Μουστάφα Φαλ, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 (για ακόμα δύο χρόνια) και θα συνεχίσει να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια.

Σίγουρος ξένος είναι και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 (για ακόμα δύο χρόνια) και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται ακόμα ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 (για άλλον έναν χρόνο), ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 (για άλλον έναν χρόνο) και ο Τζορτζ Πάπας, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 (για άλλον έναν χρόνο).

Οι νεαροί Ιωσήφ Κολοβέρος (γκαρντ), Αλέξανδρος Νικολαΐδης (γκαρντ), Παναγιώτης Τσάμης (φόργουορντ/σέντερ) έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 (για άλλα δύο χρόνια)

Η ξεχωριστή περίπτωση Παπανικολάου

Όσον αφορά τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του με την ερυθρόλευκη φανέλα, το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε, αλλά είναι δεδομένο ότι θα συμφωνήσει για νέο πολυετές συμβόλαιο, προκειμένου να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Αγωνία για Βεζένκοφ και Σλούκα

Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού αλλά και της Ευρώπης για τη σεζόν 2022-23, Σάσα Βεζένκοφ, αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό του ερυθρόλευκου καλοκαιρινού σχεδιασμό.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 (για ακόμα δύο χρόνια), με NBA-out. Αν δεν κάνει χρήση του, θα υπογράψει συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές και φυσικά με μεγαλύτερη διάρκεια.

Το θέμα είναι ότι οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν κυκλώσει την περίπτωση του και είναι εξαιρετικά πιθανό ο Βεζένκοφ να κάνει το τεράστιο βήμα στην καριέρα του και τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στο NBA. Η υπόθεση, η οποία επηρεάζει τον ερυθρόλευκο σχεδιασμό, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι και ο Κώστας Σλούκας, Το συμβόλαιο του Έλληνα γκαρντ ολοκληρώθηκε με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο να δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον Ολυμπιακό. Λογικά ο Σλούκας θα συνεχίσει να ηγείται των Πειραιωτών και τα επόμενα χρόνια.

Οι υπόλοιποι ξένοι και οι φευγάτοι

Ο Αϊζέια Κάναν έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 (για άλλον έναν χρόνο), όμως η option ενεργοποίησης ή αποδέσμευσης ανήκει στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Final Four, αλλά και στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, αρέσει πολύ στον κόσμο της ομάδας και δεν αποκλείεται να παραμείνει στο ρόστερ και τη νέα χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Άλεκ Πίτερς έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 (για άλλον έναν χρόνο), όμως η option ενεργοποίησης ή αποδέσμευσης ανήκει και σε αυτή την περίπτωση στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν βοήθησε σημαντικά τους Πειραιώτες και είναι πιθανόν να αποχωρήσει από την ομάδα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται οι αποχώρηση του Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός σέντερ δεν βρίσκεται στις επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν.

Παρελθόν θα αποτελέσει λογικά και ο Τζόελ Μπολομπόι. Οι αποδοχές του έφταναν τις 900 χιλιάδες δολάρια, χρήματα πάρα πολλά για τρίτο σέντερ, μιας και οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

 

 

To άρθρο Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Όλα τα συμβόλαια και οι φευγάτοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα