Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή! «Θα νικήσουμε» λέει ο Νετανιάχου - Η «αδικία» ωθεί σε σύγκρουση λένε οι Παλαιστίνιοι

23:21 7/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται, ο Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε διάγγελμα το βράδυ του Σαββάτου, μετά την εκτόξευση 150 ρουκετών από τη Χαμάς, στο οποίο μίλησε ξεκάθαρα για πόλεμο.

Το διάγγελμα Νετανιάχου ήρθε λίγη ώρα μετά το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν ότι είναι ακλόνητη η στήριξή του στο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου έχει καλέσει την αντιπολίτευση σε σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και υπόσχεται… εκδίκηση.

“We will turn all the places in this evil city where Hamas is hiding into

ruins.

What happened today will not be seen in Israel and I will make sure it does not happen again.

The IDF will immediately use its full force to destroy Hamas’ capabilities.

We will avenge this black… pic.twitter.com/yYf4vzHK87

— BALA (@erbmjha) October 7, 2023

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο» με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δεσμεύεται για μια «πανίσχυρη εκδίκηση» κατά της Χαμάς, μιλώντας για μια μαύρη μέρα για το εβραϊκό κράτος.

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ», είπε σε ένα σύντομης διάρκειας τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί στο Ισραήλ και θα φροντίσω να μην συμβεί ποτέ ξανά. Ολόκληρη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτήν την απόφαση. Ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλες τις δυνάμεις του για να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες της Χαμάς. Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που επέφεραν στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του», συνέχισε.

«Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολος, μέρες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας», λέγοντας ότι ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει «όλη του τη δύναμη» για να «καταστρέψει» τη Χαμάς.

Πάνω από 200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς σήμερα το πρωί σε ισραηλινά εδάφη, με τους μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης να πιάνουν δεκάδες Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες αιχμαλώτους, σύμφωνα με τους τελευταίους προσωρινούς απολογισμούς.

Το Ισραήλ ξεκίνησε πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για πάνω από 232 Παλαιστίνιους νεκρούς.

Στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς θα καταστεί υπόλογη για την κατάσταση των Ισραηλινών αιχμαλώτων, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει σε όσους τους βλάψουν.

Στο μεταξύ, οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κόβουν την ανάσα με την Χαμάς να ρίχνει 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, για την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα.

Insane Footage showing 100s of Rockets being launched by Hamas in the Gaza Strip towards Tel Aviv. pic.twitter.com/ueM1NbBrfh

— OSINTdefender (@sentdefender) October 7, 2023

Footage from one of many live streams capturing the impacts during Palestine Tower in Gaza City in the last few minutes after a roof knock earlier. pic.twitter.com/vIdzaSZbce

Aurora Intel (@AuroraIntel) October 7, 2023

Εικόνες από το πληγωμένο Τελ Αβίβ – ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαιώνει το Ισραήλ για την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε σύντομες δηλώσεις του που έκανε νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι ακλόνητη και δεδομένη, προειδοποιώντας ότι κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα η Χαμάς.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε» το Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιονδήποτε εχθρό του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τελεία και παύλα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Συνομιλίες Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας για αποκλιμάκωση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία σε μια προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, υπογράμμισε τη σημασία της «ενοποίησης των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών» για τον περιορισμό της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Ριάντ απορρίπτει άοπλοι άμαχοι πολίτες να γίνονται στόχος επιθέσεων «με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο μπιν Φαρχάν ζήτησε επίσης «συντονισμένες προσπάθειες για τον κατευνασμό της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω βίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

 

To άρθρο Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή! «Θα νικήσουμε» λέει ο Νετανιάχου - Η «αδικία» ωθεί σε σύγκρουση λένε οι Παλαιστίνιοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώρα, Μέση Ανατολή Θα, Νετανιάχου -, Παλαιστίνιοι,ora, mesi anatoli tha, netaniachou -, palaistinioi