Όταν ο «Κάπτεν Κερκ» Σάτνερ γνώρισε το διάστημα – «Ω Χριστέ μου, η έλλειψη βαρύτητας…»

08:52 14/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Σαν μικρό παιδί έκανε από τον ενθουσιασμό του ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ όταν βρέθηκε σε συνθήκες μηδενικές βαρύτητας, αναφωνώντας «Ω Χριστέ μου, η έλλειψη βαρύτητας…» ενώ παράλληλα έκανε ρεκόρ ως ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Ο 90χρονος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Κάπτεν Τζέιμς Τ. Κερκ στη θρυλικά σειρά, Star Trek, ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρεία Blue

Origin του Τζεφ Μπέζος, στη δεύτερη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard.

Η στιγμή του ενθουσιασμού του Σάτνερ αλλά και των άλλων επιβατών καταγράφηκε σε βίντεο, με τον ίδιο να ακούγεται να λέει ότι «καμιά περιγραφή δεν είναι εφάμιλλη αυτού που βλέπω». Ο Σάτνερ βρέθηκε για τρία λεπτά σε συνθήκες μηδενικές βαρύτητας, πριν η κάψουλα επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

This was the voyage of the RSS First Step today. Its mission: encounter Earth from incredible views at apogee pic.twitter.com/Gzsnkv97K9

Blue Origin (@blueorigin) October 13, 2021

Ο συνδυασμός πυραύλου – κάψουλας New Shepard απογειώθηκε από το Launch Site One της Blue Origin, κοντά στην πόλη Van Horn του Δυτικού Τέξας, στις 5:45 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), με 45′ λεπτά καθυστέρηση. Ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, αποτελεί το… «σύνορο» του διαστήματος.

Another safe landing in the West Texas desert. What a day, congrats to the crew of #NS18. pic.twitter.com/j0LjGc8yoW

Blue Origin (@blueorigin) October 13, 2021

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά τη διαστημική αποστολή από το κανάλι της Blue Origin στο YouTube:

To άρθρο Όταν ο «Κάπτεν Κερκ» Σάτνερ γνώρισε το διάστημα – «Ω Χριστέ μου, η έλλειψη βαρύτητας…» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα