«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίζει τη Wagner ο ΟΑΣΕ ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται νέο πλήγμα σε ουκρανικές δυνάμεις

16:16 5/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της έπληξαν τμήματα του ουκρανικού στρατού κοντά στο Μπαχμούτ, εν μέσω αντικρουόμενων αναφορών για συγκρούσεις στην περιοχή.

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner κατέλαβε την πόλη, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, τον Μάιο ύστερα από μήνες συγκρούσεων. Έκτοτε, ο ρωσικός στρατός στην περιοχή έχει υποστεί έντονες πιέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις που απειλούν να τον περικυκλώσουν.

Το

ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε κανένα σχόλιο στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σε σχέση με τις αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει από το χωριό Κλισιίφκα, νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ -το οποίο αξιωματούχος τοποθετημένος από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία αρνήθηκε.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι οι δυνάμεις της έχουν σημειώσει «μερική επιτυχία» στην περιοχή Κλισιίφκα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πηγή από τον ρωσικό στρατό δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν με επιτυχία ουκρανική επίθεση εκεί χωρίς να υποχωρήσουν και ότι αποτελειώνουν τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΟΑΣΕ αναγνώρισε την Wagner ως «τρομοκρατική οργάνωση»

Στο μεταξύ, η κοινοβουλευτική συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με ψήφισμα της, αναγνώρισε την ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner ως «τρομοκρατική οργάνωση».

«Η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΟΑΣΕ ορίζει ότι οι ενέργειες της ομάδας Wagner εξ ονόματος της ρωσικής κυβέρνησης μπορούν δικαίως να χαρακτηρισθούν ως τρομοκρατικές ως προς τον χαρακτήρα του και τις προθέσεις τους και ως εκ τούτου ο ορισμός της οργάνωσης Wagner ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τις εθνικές κυβερνήσεις είναι δικαιολογημένος», αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης.

Στο ψήφισμα της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ στο διάστημα 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου αναφέρεται επίσης ότι, αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι χρηματοδοτούσε την οργάνωση των μισθοφόρων, «το ρωσικό κράτος φέρει την ευθύνη για τις ενέργειες τη οργάνωσης Wagner στο εξωτερικό»

 

To άρθρο «Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτηρίζει τη Wagner ο ΟΑΣΕ ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται νέο πλήγμα σε ουκρανικές δυνάμεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα