Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Πάρτι» της Σουηδίας με καλεσμένη την Ιταλία, πρώτες νίκες για Γαλλία και Τζαμάικα

22:03 29/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Σουηδία έκανε πάρτι απέναντι στην Ιταλία επικρατώντας με 5-0, η Γαλλία πήρε στο φινάλε το μεγάλο ντέρμπι με τη Βραζιλία (2-1), ενώ η Τζαμάικα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και με αιχμή του δόρατος τις στατικές φάσεις, η Σουηδία συνέτριψε με 5-0 την Ιταλία και έκανε το 2/2 στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών. H Ίλεστεντ σκόραρε δύο

φορές, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Ρόλφο, Μπλακστένιους και Μπλούμκβιστ.

Στο μεγάλο ντέρμπι του 6ου ομίλου, η Γαλλία επιβεβαίωσε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στη Βραζιλία, φτάνοντας στα 12 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως ήττα με αντίπαλο τη “Σελεσάο”. Απόλυτη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης η αρχηγός των “Μπλε”, Γουεντί Ρενάρ, η οποία σκόραρε με κεφαλιά στο 83ο λεπτό νικώντας όλες τις αντιπάλους της στον αέρα.

Το σκορ για τη Γαλλία είχε ανοίξει στο 17ο λεπτό η Λε Σομέρ, για να ισοφαρίσει η Βραζιλία στο 58′ με την Ντεμπίνια, η οποία πέτυχε το πρώτο της γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα.

Παρά την απουσία της τιμωρημένες λόγω αποβολής, Καντίτζα Σο, η Τζαμάικα πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών. Σκόρερ της ιστορικής νίκης η Άλισον Σουέιμπι με κεφαλιά στο 56ο λεπτό, η οποία αμέσως χάθηκε στις αγκαλιές της υπόλοιπης αποστολής των “Reggae Girlz”, με τα πράγματα να μην αλλάζουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

To άρθρο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Πάρτι» της Σουηδίας με καλεσμένη την Ιταλία, πρώτες νίκες για Γαλλία και Τζαμάικα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιο Κύπελλο, Πάρτι, Σουηδίας, Ιταλία, Γαλλία, Τζαμάικα,pagkosmio kypello, parti, souidias, italia, gallia, tzamaika