Πανεπιστήμιο Philips Κύπρου: Γέφυρα συνεργασίας με Ελλάδα – Η εκπαίδευση σε νέα εποχή

13:47 19/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Το όραμα, τα σχέδια, οι συνεργασίες και τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Philips αναλύθηκαν από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Φίλιππο Κωνσταντίνου και την Πρυτανεία, σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, τονίζοντας ότι, η εκπαίδευση αποτελεί γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο

πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου «Η εκπαίδευση σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις από τη αυξανόμενη πολυπλοκότητα της κοινωνίας και γι’ αυτό χρειάζεται έναν δείκτη, έναν οδηγό, ένα όραμα». Εστιάζοντας στους φοιτητές, τόνισε ότι «φιλοδοξία είναι να καταστούν δέκτες ποιοτικής παιδείας, αλλά και δημιουργικοί επιστήμονες και ανεξάρτητοι ερευνητές».

Το «Καλάθι» και η Εκπαίδευση

Εν τω μεταξύ, τα πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία των ιδιωτικών και κρατικών πανεπιστημίων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου επισφράγισε η πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» που έλαβε χώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Philips και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα δύο πανεπιστήμια συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία για την εκπόνηση της μελέτης, συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς από το 2022 έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών.

Κοινό όραμα είναι η αμοιβαία ανταλλαγή πληροφορίας δεδομένων, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων αλλά και η διεύρυνση των δράσεων και υπηρεσιών σε φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Στους άμεσους στόχους είναι η ανάπτυξη συγκρίσιμων κριτηρίων και μεθοδολογίας καθώς και η αναζήτηση καινοτόμων τεχνολογιών που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της εργασίας.

To άρθρο Πανεπιστήμιο Philips Κύπρου: Γέφυρα συνεργασίας με Ελλάδα – Η εκπαίδευση σε νέα εποχή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεπιστήμιο Philips Κύπρου, Γέφυρα, Ελλάδα –,panepistimio Philips kyprou, gefyra, ellada –