Πάνω από 40 φωτιές στη Δυτική Αυστραλία – Κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους

08:39 13/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Πάνω από 40 φωτιές σε χαμηλή βλάστηση μαίνονταν σήμερα Σάββατο (13.1.2024) στη Δυτική Αυστραλία, τη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους επειδή μια πυρκαγιά ήταν εκτός ελέγχου κοντά στο Περθ.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Τσίτερινγκ, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, αντιμετωπίζουν κίνδυνο από φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που μαίνεται ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές Αρχές. Η Αυστραλία βρίσκεται εν μέσω μιας περιόδου υψηλών θερμοκρασιών, η οποία προκαλεί υψηλό κίνδυνο για φωτιές, μετά

την έναρξη και του φαινομένου Ελ Νίνιο.

«Βρισκόσαστε σε κίνδυνο και χρειάζεται να δράσετε άμεσα για την επιβίωσή σας. Απειλούνται ζωές και σπίτια», σημειώνει η υπηρεσία πυροσβεστικής και πρώτων βοηθειών της πολιτείας στην ιστοσελίδα της όσον αφορά την πυρκαγιά στο Τσίτερινγκ, που είναι μια αγροτική περιοχή στην οποία ζουν περίπου 6.000 άνθρωποι.

Ο συναγερμός για έκτακτη ανάγκη σήμανε εν μέσω προειδοποιήσεων που εκδόθηκαν για κύμα καύσωνα σήμερα σε πολλά μέρη της πολιτείας, κάτι το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση. Άλλωστε, το φαινόμενο Ελ Νίνιο είναι γνωστό ότι σχετίζεται με ακραίες καταστάσεις, όπως δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.

Στην Περθ, προβλέπεται μέγιστη θερμοκρασία 41 βαθμών Κελσίου, σχεδόν 10 βαθμούς πάνω από τη μέση θερμοκρασία της πόλης για Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη κατά τις δύο πιο πρόσφατες περιόδους πυρκαγιών που έζησε η Αυστραλία σε σύγκριση με την καταστροφική περίοδο 2019-2020 που από τις φωτιές καταστράφηκε περιοχή περίπου ίδιας έκτασης με την Τουρκία και έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και Reuters

To άρθρο Πάνω από 40 φωτιές στη Δυτική Αυστραλία – Κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα