ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: «Σαρώνει» και το 2024 η ομάδα του Λουτσέσκου στη Super League 1

21:59 3/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο ΠΑΟΚ “σάρωσε” τον ΟΦΗ με 4-0 στην Τούμπα για τη 16η αγωνιστική της Super League 1, συνεχίζοντας με φόρα από το 2023 και τη νέα χρονιά, για να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει το πρώτο γκολ, έχοντας και δύο χαμένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο,

ο ΠΑΟΚ έφθασε τελικά σε μία άνετη νίκη επί του ΟΦΗ, με σκόρερ τους Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε έτσι τους τρεις βαθμούς και στο πρώτο παιχνίδι του 2024, όντας με 38 βαθμούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League 1, αυξάνοντας τη διάφορά του από τον Ολυμπιακό, που έχασε βαθμούς στη Λαμία. Τέταρτη σερί ήττα για τους Κρητικούς στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Ο ΟΦΗ μπήκε καλά στο παιχνίδι και “πίεσε” ψηλά τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει μακριά από την εστία του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ίδιος είχε μάλιστα κάποια καλά σουτ με τους Τοράλ και Μπάγιτς.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε πάντως να ανοίξει από νωρίς το σκορ, αφού στο 22′ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βούρου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σβαμπ έκανε κακή εκτέλεση και ο Μπάουμαν απέκρουσε. Ο ΟΦΗ συνέχισε έτσι να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους κι έτσι χρειάστηκε να φθάσει το ματς στο 39′ για να ανοίξει το σκορ. Από σέντρα του Μπάμπα από αριστερά, ο Ντεσπόντοφ πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ έλυσε έτσι το “γόρδιο δεσμό” και τρία λεπτά αργότερα βρήκε και δεύτερο γκολ, με τους ρόλους να αντιστρέφονται και από γύρισμα του Ντεσπόντοφ, ο Μπάμπα να πλασάρει στα δίχτυα από κοντά για το 2-0 στο παιχνίδι. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, αφού ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι στο 45′, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να νικήσει τον Μπάουμαν από τη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και “έκλεισε” για ένα διάστημα τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, αλλά χωρίς να καταφέρει να “απειλήσει” ουσιαστικά. Ο Κοτάρσκι ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε και οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα ασφαλείας μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Μάρκος Αντόνιο και ο Μπράντον Τόμας ήρθαν από τον πάγκο για να σκοράρουν στο 89′ και το 90+2′ της αναμέτρησης και να διαμορφώσουν το τελικό 4-0 για την ομάδα τους. Η ομάδα του Λουτσέσκου ξεκίνησε έτσι εντυπωσιακά και το 2024, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66΄), Σβαμπ (Μεϊτέ 76΄), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μουργκ (Αντόνιο 86′), Σαμάτα (Μπράντον 76΄)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (Μοσκέρα 62΄), Ριέρα (Τοράρινσον 62΄), Νέιρα (Ντίκο 74΄), Λουίζ Φελίπε.  

To άρθρο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: «Σαρώνει» και το 2024 η ομάδα του Λουτσέσκου στη Super League 1 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0, Σαρώνει, 2024, Λουτσέσκου, Super League 1,paok – ofi 4-0, saronei, 2024, loutseskou, Super League 1