Πάρκα Αττικής: Πέντε προτάσεις για να ξεφύγεις μέσα στην πόλη

07:01 10/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Πάρκα της Αττικής. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Με την εμφάνιση του φθινοπωρινού καιρού να δηλώνει ξεκάθαρα «παρών», είναι πλέον αν μη τι άλλο η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις βόλτες σε πάρκα και άλση της πόλης, οπού θα καταφέρεις να απολαύσεις όχι μόνο τη φύση, αλλά και το καλάθι του πικ-νικ.

Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε εναλλακτικές λύσεις για το που μπορείς να θαυμάσεις πράσινο μέσα στην πρωτεύουσα, καθώς έχεις απλώσει

το τραπεζομάντιλο σου για να γευματίσεις.

Ή, αν το βλέπεις διαφορετικά, να περπατήσεις, να γυμναστείς και φυσικά να κάνεις ποδήλατο.

Πάρκο Τρίτση: Με όνομα που παραπέμπει στο παλιό δήμαρχο της Αθήνας Αντώνη Τρίτση, το ομώνυμο πάρκο σίγουρα θα σε μαγέψει με το περιβάλλον του.

Εκτεινόμενο σε 1.000 περίπου στρέμματα και σε μήκος τριών δήμων Ιλίου, Αγίων Ανάργυρων και Καματερού, καθώς το διασχίζεις θα αντικρίσεις μια κατάφυτη βλάστηση αποτελούμενη από ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές ακόμα και κυπαρίσσια που θα γεμίσουν την ματιά σου, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου.

Μια πληθώρα πτηνών έχει κάνει το πάρκο αυτό σπίτι της με την παρουσία τους να εγγυάται πως θα σε συναρπάσει με κάθε σας συνάντηση.

Σε όλη την έκταση του πάρκου θα έχεις την δυνατότητα να θαυμάσεις ένα πλήθος από τεχνητές λίμνες και ρυάκια με τρεχούμενα νερά, ενώ διασχίζοντας τις ξύλινες γέφυρες που τα ενώνουν, θα μεταφερθείς νοητά σε ένα καθόλα παραμυθένιο σκηνικό.

Επέλεξε την λίμνη Ναϊάδα, την μεγαλύτερη του πάρκου για να δεις από κοντά πάπιες να περπατούν στα νερά της, ενώ μπορείς να απολαύσεις το πικ νικ σου κάτω από την σκιά των πεύκων στο δάσος που βρίσκεται σε μια ανάσα απόσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Πάρκα Αττικής: Πέντε προτάσεις για να ξεφύγεις μέσα στην πόλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα