Διάλογος «φωτιά» με μαθητή να δίνει εξηγήσεις σε επικεφαλής της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα

10:31 1/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, με ορμητήριο ένα σχολείο στην Πάτρα. Το newsit.gr, αποκαλύπτει ένα νέο διάλογο…

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα,

με ορμητήριο ένα σχολείο. Επίσης, στον ανακριτή οδηγήθηκαν για να απολογηθούν και άλλοι έξι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι συλληφθέντες για την υπόθεση της διακίνησης των ναρκωτικών. Όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως νέοι διάλογοι ανάμεσα στους επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και τους ανήλικους που είχαν στρατολογήσει ως «βαποράκια». Διάλογοι που δείχνουν τους εκβιασμούς που δέχονταν ορισμένοι για να μην κάνουν πίσω και να φανούν συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει.

Ο νέος διάλογος που αποκαλύπτει το newsit.gr είναι χαρακτηριστικός. Ένα από τα ανήλικα μέλη του κυκλώματος έχει ταξιδέψει στη Μύκονο χωρίς να ενημερώσει τους επικεφαλής και δέχεται απειλές.

– Καταρχήν μην με κοροιδεύεις, ξέρω ότι είσαι Μύκονο εγώ άμα θέλω τώρα ερχόμουν στο νησί, αλλά πάω Πάτρα.– Ναι.– Αυτό που έκανες είναι τεράστια ασέβεια. Άμα πάω στην Πάτρα θα σου κάψω το σπίτι θα σου κάψω τα πάντα αδερφέ ξέρεις τι μούρλα κουβαλάω.– Το ξέρω.– Αφήνεις εκτεθειμένους τους γονείς σου, τον αδερφό σου τα πάντα όλα όταν τους γράφεις.– Δεν τους γράφω.– Κάτσε λίγο εσύ φεύγεις έτσι. Ήταν να μου δώσεις λεφτά σήμερα. Έφυγες έτσι χωρίς να πεις τίποτα; Μου έλεγες ότι θα είσαι δίπλα μου και έλεγες μεγάλες κουβέντες. Όταν το μάθει ο (…) ξέρεις τι θα πάθεις.– Ξέρω ρε μπρο, γι’ αυτό σου είπα θα σου δώσω 20 ρε μπρο για την ελευθερία μου, έτσι δεν μου είπες;Οι γονείς αρνούνται τα πάντα

Γονείς μαθητών που έχουν συλληφθεί αρνούνται τις κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια γυναίκα στους αστυνομικούς: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί. Ο σύζυγος μου και εγώ είμαστε σε κατάσταση σοκ. Έχω κάνει τα πάντα για τα παιδιά μου. Ο γιος μου είναι καλός μαθητής στο σχολείο και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ κάτι τέτοιο» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, είχαν συλλάβει την περασμένη Παρασκευή συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικους για διακίνηση κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, ακόμη και μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια των ερευνών που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μέσα στο σχολικό συγκρότημα, είχαν βρει 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το σχολικό συγκρότημα χρησιμοποιείτο ως χώρος των ναρκωτικών, αλλά και ως ορμητήριο για την περαιτέρω διακίνησή τους.

To άρθρο Διάλογος «φωτιά» με μαθητή να δίνει εξηγήσεις σε επικεφαλής της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα