Πέντε μαγικά δάση της Ελλάδας που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς

07:02 26/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα δάση, οι πνεύμονες του πλανήτη μας, δεν υπάρχουν μόνο για να προσφέρουν απλόχερα το απαραίτητο για μας οξυγόνο.

Μια βόλτα στο κατάφυτο περιβάλλον τους, είναι ικανή να σου προσφέρει την ηρεμία και τη χαλάρωση που τόσο επιθυμείς, μα πάνω απ’ όλα να σε κάνει να νιώσεις πως είσαι κι εσύ ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης.

Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε στον αριθμό δάση, που η επίσκεψη σου στο τοπίο τους είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία…

Δάσος Στενής Ευβοίας: Στην πλευρά που

κοιτάει προς το νότο στην περιοχή του βουνού της Δίρφυς, μια μόλις ανάσα από το ομώνυμο χωριό στο κέντρο της Εύβοιας, θα βρεις να εκτείνεται το αισθητικό δάσος Στενής, ένα από τα 19 που υπάρχουν στη χώρα μας, το οποίο και προστατεύεται από το δίκτυο Natura.

Στα περίπου 500 εκτάρια έκτασης του, θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό.
Ρυάκια με τρεχούμενα νερά και πετρώδη φαράγγια δίνουν το δυναμικό παρόν τους σε ένα περιβάλλον, που δανείζεται τις αποχρώσεις της κάθε εποχής, κινούμενο από το καφέ μέχρι το έντονο πράσινο.

Κάνοντας πεζοπορία ή ακόμα και ποδηλασία, θα θαυμάσεις την κατάφυτη του βλάστηση που αποτελείται από έλατα, πλατάνια, καστανιές ακόμα και αγριολούλουδα που θα σε συναρπάσουν με το χρώμα και το σχήμα των μοναδικών φυλλωμάτων τους.

Αυτό το υπέροχο δάσος δεν θα μπορούσε παρά να είναι και το σπίτι μιας πληθώρας σπάνιων πουλιών, που θα έχεις και την δυνατότητα όσο βρίσκεσαι εκεί να παρατηρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Πέντε μαγικά δάση της Ελλάδας που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα