Πέτη Πέρκα: Αποφάσισα να φύγω όταν άκουσα την ομιλία Κασσελάκη – Θα με ανακούφιζε αν μιλούσε ο Τσίπρας

08:13 13/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Πέτη Πέρκα επανέλαβε την απάντησή της στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε από την ίδια και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραδώσουν τις έδρες τους μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας».

Η Πέτη Πέρκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως δεν είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά

μόνο μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε. του κόμματος. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά ότι αποφάσισε: «Όταν άκουσα τον πρόεδρο του κόμματος να προτείνει τιμωρητικό δημοψήφισμα, να μας αποκαλεί 5η φάλαγγα, πουμαρό, κομματίλα» και πρόσθεσε: «Ντρέπομαι για τους συντρόφους που δεν βγήκαν από την αίθουσα».

«Ο κ. Κασσελάκης καταπάτησε όλες τις αρχές και το καταστατικό του κόμματος» είπε και συνέχισε: «Το κόμμα που χτίσαμε το πονάμε, το χτίσαμε, δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός». «Δεν αποστρατευόμαστε από την Αριστερά» σημείωσε.

Επανέλαβε πως δεν θα παραδώσει την έδρα της και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος: «Την έδρα δεν θα την παραδώσουμε, κι εμείς έχουμε νωπή εντολή από τους εκλογείς των περιφερειών μας. Αυτός που μετακινήθηκε από τη γραμμή που ψήφισε ο κόσμος, δεν είμαι εγώ, είναι ο νέος πρόεδρος». 

Σε ερώτηση αν ο Στέφανος Κασσελάκης εκφράζει τον Αλέξη Τσίπρα η Πέτη Πέρκα είπε με έντονο ύφος ότι «είναι απαράδεκτο να βγαίνει ο Κασσελάκης να μιλάει για τον Τσίπρα, που δεν τον ήξερε, τον οποίο εμείς κάναμε πρόεδρο, στηρίξαμε, είχαμε διαφωνίες αλλά αυτό δεν είναι υπονόμευση». 

Σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «αμφισβητεί όλη την πορεία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει για άδεια γραφεία στην Κουμουνδούρου και άρρωστο κόμμα. Αυτές είναι πολύ σκληρές κουβέντες».

«Και ήρθε ο ηγέτης να καταργήσει ό,τι είχε χτιστεί τόσα χρόνια. Ποια είναι η τιμή στον Αλέξη Τσίπρα;» είπε.

Η ίδια σε ερώτηση αν θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί για όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αν μιλούσε θα την ανακούφιζε: «Δεν θα πω εγώ αν πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας. Έχω ξαναπεί ότι θα ήταν ανακουφιστικό να είχε μιλήσει, αλλά αυτό είναι και θέμα επιλογής».

To άρθρο Πέτη Πέρκα: Αποφάσισα να φύγω όταν άκουσα την ομιλία Κασσελάκη – Θα με ανακούφιζε αν μιλούσε ο Τσίπρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα