Πιθανή η συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι και ελπίδες για ειρήνη - «Προχωρημένες οι συνομιλίες για προσχέδιο συμφωνίας»

22:37 2/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε προχωρημένο στάδιο είναι τα προσχέδια για συνθήκη ειρήνης ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, σύμφωνα με Ουκρανό διαπραγματευτή.

Μάλιστα ανέφερε πως είναι πιθανές οι διαβουλεύσεις για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα σε Πούτιν και Ζελένσκι απευθείας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αραχάμια είπε επίσης στην ουκρανική τηλεόραση ότι η Ρωσία αποδέχεται σε

γενικές γραμμές τις θέσεις της Ουκρανίας, εξαιρουμένης της στάσης της σε ό,τι αφορά την Κριμαία.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, όμως το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται, φέρεται να δήλωσε.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο με αυτήν την ιδέα. Οι δύο πλευρές είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, μέχρι που οι αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη εβδομάδα.

To άρθρο Πιθανή η συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι και ελπίδες για ειρήνη - «Προχωρημένες οι συνομιλίες για προσχέδιο συμφωνίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιθανή, Πούτιν, Ζελένσκι, - Προχωρημένες,pithani, poutin, zelenski, - prochorimenes