Πλάνα από το videogame Arma 3 «περάσανε» ως αληθινά ντοκουμέντα του Iron Beam του Ισραήλ

20:17 16/10/2023 - Πηγή: NewsIt

«Πειραγμένα» πλάνα από ένα στρατιωτικό βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης κυκλοφορούν στο ίντερνετ ως… ντοκουμέντα του νέου υπερόπλου λέιζερ του Ισραήλ, του Iron Beam, να αναχαιτίζει πυραύλους της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα συγκεκριμένα… ντοκουμέντα δεν δεν έχουν καμία σχέση με το ισραηλινό σύστημα ή τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή αλλά από το βιντεοπαιχνίδι

Arma 3, ένα από τα ρεαλιστικότερα στρατιωτικά παιχνίδια προσομοίωσης της τσέχικης εταιρείας Bohemia Interactive.

Πολλοί λογαριασμοί στο X (πρώην Twitter) ανέβασαν το βίντεο στην πλατφόρμα μέσα το Σαββατοκύριακο, ισχυριζόμενοι ότι δείχνει το Iron Beam, που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Τα πλάνα είναι περικομμένα, χαμηλής ανάλυσης και απεικονίζουν σμήνη εναέριων βλημάτων να αναχαιτίζονται μπροστά από έναν πύργο.

Δείτε τα πλάνα:

The New Iron beam in full display. pic.twitter.com/XtnqDoAmUi

ISRAEL MOSSAD (@MOSSADil) October 15, 2023

Η Bohemia Interactive με έδρα τη Τσεχία, στις 10 Οκτωβρίου, προειδοποίησε ότι το παιχνίδι της χρησιμοποιείται για διακίνηση παραπληροφόρησης. Το BBC, η αμυντική ιστοσελίδα Warzone και οι Times of Israel ξεκαθάρισαν ότι τα βίντεο και οι συνοδευτικές περιγραφές είναι παραπλανητικές και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

«Αν και είναι κολακευτικό το γεγονός ότι το Arma 3 προσομοιώνει τις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με πραγματικό υλικό μάχης και να χρησιμοποιηθεί ως πολεμική προπαγάνδα», δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Bohemia Interactive. «Με κάθε βίντεο που καταργείται, δέκα άλλα ανεβαίνουν κάθε μέρα», πρόσθεσε.

«Πειραγμένα« πλάνα από το Arma 3 είχαν προηγουμένως αποδοθεί σε μάχες στο Αφγανιστάν, τη Συρία και την Ουκρανία.

Το Iron Beam έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει πυραύλους, ρουκέτες και drones, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024 ή το 2025, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Θα επιχειρεί «συμπληρωματικά» στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης άμυνας του Ισραήλ, με το σύστημα Iron Dome.

H τελευταία δοκιμή του συστήματος λέιζερ πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022, ενώ υπάρχει και παραλλαγή για να τοποθετείται σε ναυτικές πλατφόρμες, συγκεκριμένα τις νέες κορβέτες Sa’ar 6 του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: onalert.gr

To άρθρο Πλάνα από το videogame Arma 3 «περάσανε» ως αληθινά ντοκουμέντα του Iron Beam του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα