Η Ρωσία καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» - Πεσκόφ: «Επικίνδυνο σενάριο» η αποστολή πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία

13:58 9/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Την αντίδραση του Κρεμλίνου – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – προκάλεσαν οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να απομονωθεί και άλλο η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία κάνει λόγο για «οικονομικό πόλεμο» από τις ΗΠΑ, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε – μεταξύ άλλων κυρώσεων – εμπάργκο

στις αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία και διεξάγουν αυτό τον πόλεμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι μαζικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες της Δύσης, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη (08.03.2022), την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων, ενώ η Ευρώπη είναι πιο απρόθυμη να πλήξει έναν τομέα από τον οποίο έχει μεγάλη εξάρτηση.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει για την αλήθεια για τα βιολογικά όπλα

Στις δηλώσεις του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε και στα στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα του Κιέβου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος είναι ανάγκη να γνωρίζει την αλήθεια. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ζητήσει νωρίτερα από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί υποστήριζαν αυτό που η Μόσχα περιγράφει ως ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Η κατηγορία απορρίπτεται από το Κίεβο και το Πεντάγωνο.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε επίσης σήμερα την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά αεροπλάνα της MiG-29 στους Αμερικανούς για να τα στείλουν στη συνέχεια στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο διάβημα θα δημιουργούσε ένα «εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο».

«Είναι ένα πολύ ανεπιθύμητο και εν δυνάμει επικίνδυνο σενάριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Ρωσία καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» - Πεσκόφ: «Επικίνδυνο σενάριο» η αποστολή πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα