«Πρέπει να μπούμε βαθιά στη Γάζα, ακόμα και αν έχουμε απώλειες» - Πιέζει την κυβέρνηση ο στρατός του Ισραήλ

17:38 23/10/2023 - Πηγή: NewsIt

«Πρέπει να μπούμε βαθιά στη Γάζα, ακόμα και αν έχουμε απώλειες», δηλώνουν αξιωματούχοι του στρατού στην κυβέρνηση του Ισραήλ, περιμένοντας την έγκριση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ώστε τα στρατεύματα να ξεκινήσουν τη χερσαία επίθεσή τους κατά της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι απειλές από το Ισραήλ ότι προετοιμάζει τη χερσαία επίθεσή του κατά της Χαμάς στη Γάζα έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλές ημέρες, με τη στρατιωτική ηγεσία να δίνει το «πράσινο φως» αλλά το «οκ» από το Πολεμικό Συμβούλιο ακόμη να δοθεί.

Σήμερα

(22.10.2023) τη 17η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Haaretz μεταδίδει ότι αξιωματούχοι του στρατού συναντήθηκαν με στελέχη του Πολεμικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ισραήλ, και τους ζήτησαν να δοθεί επιτέλους η έγκριση ακόμα και αν είναι μεγάλο το κόστος.

«Πρέπει να πάμε βαθιά στη Γάζα, ακόμη και αν έχουμε μεγάλο κόστος απωλειών», μεταδίδει η Haaretz ότι ειπώθηκε στο μήνυμα του στρατού προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι περιμένουν τον Νετανιάχου να πει «οκ» και να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφορές για πιέσεις από τη Δύση

Το Ισραήλ θα αναβάλλει για λίγο ακόμα τη χερσαία επίθεσή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το ραδιόφωνο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, επειδή «περιμένει στρατιωτικές ενισχύσεις από τις ΗΠΑ», την ώρα που «φουντώνουν» οι φήμες για μυστικές συζητήσεις της Δύσης με τους ισλαμιστές για την απελευθέρωση ομήρων.

Όσο το Ισραήλ και η Χαμάς μάχονται με βομβαρδισμούς και εκτοξεύσεις ρουκετών από τη μια μεριά στην άλλη, οι ισραηλινές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν επιθέσεις της Χεζμπολάχ και η Δύση, μαζί με το Κατάρ, πραγματοποιούν μυστικές συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων.

Παράλληλα, ένα δημοσίευμα του Bloomberg την περασμένη Παρασκευή (20.10.2023) ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης πιέζουν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα για να κερδίσουν χρόνο για τις μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται μέσω Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων.

Al Jazeera: Συγκρούσεις ισραηλινών κομάντος και μαχητών της Χαμάς μέσα στη Γάζα

Ένα δημοσίευμα του Al Jazeera σήμερα ανέφερε πως μαχητές της Χαμάς αποκάλυψαν ότι αντιμετώπισαν στελέχη του ισραηλινού στρατού μέσα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο αναλυτικά, το Al Jazeera γράφει ότι «η Χαμάς ισχυρίζεται ότι οι μαχητές της εντόπισαν μια μονάδα τεθωρακισμένων του Ισραήλ που διείσδυσε στη νότια Γάζα».

«Οι ισλαμιστές είπαν ότι η διείσδυση έγινε ανατολικά του Χαν Γιουνίς και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν με επιτυχία μέρος του ισραηλινού στρατιωτικού εξοπλισμού πριν επιστρέψουν στη βάση τους», συμπληρώνει το Al Jazeera.

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε την παρουσία δικών του κομάντος στη Γάζα, παρά μόνο ότι έκανε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

To άρθρο «Πρέπει να μπούμε βαθιά στη Γάζα, ακόμα και αν έχουμε απώλειες» - Πιέζει την κυβέρνηση ο στρατός του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέπει, Γάζα, - Πιέζει, Ισραήλ,prepei, gaza, - piezei, israil