Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα: Αν το Ισραήλ επιτεθεί, η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και έντονα

19:57 17/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Την αποφασιστικότητα του Ιράν να απαντήσει αν το Ισραήλ του επιτεθεί ως αντίποινα για τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της 13ης Απριλίου, τόνισε ο Ιρανός πρέσβης στην Ελλάδα, Μαλέκ Χοσσεΐν Γκιβζάντ,σε συνέντευξή του στο Open, σήμερα Τετάρτη (17.4.24).

Όπως είπε ο πρέσβης του Ιράν, αν το Ισραήλ επιτεθεί, η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση και έντονη.

«Με μήνυμά μας, 72 ώρες πριν από

την επιχείρηση, στους φίλους μας στις χώρες της περιοχής, τους ενημερώσαμε ότι η απάντησή μας στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας, είναι οριστική και δεδομένη», υποστήριξε ο Ιρανός πρέσβης σε ερώτηση αν η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ.

«Θεωρούμε την άμυνα των γειτόνων μας, ως την άμυνα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Ο στόχος μας ήταν η τιμωρία του σιωνιστικού καθεστώτος. Δεν επιδιώκαμε και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση και την αποσταθεροποίηση», ανέφερε.

«Και μετά το τέλος της επιχείρησης της νόμιμης άμυνας, θεωρούμε το θέμα λήξαν», υπγοράμμισε.

«Θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα»

«Αν το Ισραήλ προβεί σε επιθετική ενέργεια, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει άμεσα και έντονα στην ισραηλινή δράση. Και αυτό το μήνυμα το έχουμε μεταφέρει σε όλους», ξεκαθάρισε ο Ιρανός διπλωμάτης.

Ερωτηθείς για την επικριτική στάση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν απέναντι στο Ισραήλ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ιρανός πρέσβης τόνισε πως «προφανώς αυτό αποτελεί ένα είδος υποκρισίας από την αμερικανική πλευρά. Τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα έχουν πληγώσει τα αισθήματα όλης της ανθρωπότητας και οι ΗΠΑ αποτελούν βασικό εταίρο σε αυτά τα εγκλήματα».

«Το Ισραήλ αν και έχει την στήριξη της Αμερικής και ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών όπως Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, δεν μπορεί να νικήσει μια μια παλαιστινιακή ομάδα (Χαμάς) μετά από έξι μήνες», ανέφερε και σχολίασε: «Άρα λοιπόν το Ισραήλ είναι μια αδύναμη ύπαρξη που οφείλει την επιβίωσή του στην Αμερική».

«Η αναταραχή μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα»

Σε ερώτηση για το τι αναμένει η Τεχεράνη από την Αθήνα είπε πως «αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της για τη δημουργία σταθερότητας και μείωση των εντάσεων».

«Η σταθερότητα στην περιοχή είναι υπέρ της Ελλάδας, μιας και η χώρα σας γειτνιάζει με την περιοχή αυτή. Από την άλλη η αναταραχή και η ανασφάλεια στην περιοχή μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα».

«Άρα είναι υπέρ της Ελλάδας, του Ιράν και των άλλων κρατών, να υπάρχει σταθερότητα και ηρεμία στην περιοχή», κατέληξε ο πρέσβης του Ιράν.

To άρθρο Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα: Αν το Ισραήλ επιτεθεί, η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και έντονα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέσβης, Ιράν, Ελλάδα, Ισραήλ, Τεχεράνη,presvis, iran, ellada, israil, techerani