Προκριματικά Champions League: Θα τα πουν μεταξύ τους στα playoffs Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν

00:16 16/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και τα ζευγάρια, ένα… βήμα πριν τους χρυσοφόρους ομίλους.

Ρακόβ Τσεστοχόβα, Μακάμπι Χάιφα, Μόλντε, Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι, Μπράγκα, Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν προκρίθηκαν στα play offs του Champions League.

H Ρέιντζερς

-με το 1-1 στην έδρα της ελβετικής Σερβέτ απόψε (15/8)- πήρε την πρόκριση, αφού είχε επικρατήσει με 2-1 εντός έδρας. Στο 23’ ο Κουτέσα άνοιξε το σκορ, αλλά στο 51’ ο Ταβερνιέ έγραψε το τελικό 1-1. Στα play offs του Champions League η Ρέιντζερς θα βρει στον δρόμο της την ολλανδική Αϊντχόφεν, η οποία πέρασε νικηφόρα με 3-1 από το Γρατς απέναντι στη Στουρμ.

Στο «Γκρατς Λιμπενάου» του Γκρατς, η Στουρμ προηγήθηκε της Αϊντχόφεν στο 26’ με τον Μπέβινγκ, όμως στο 32’ ο Φέερμαν ισοφάρισε σε 1-1. Το 1-2 πέτυχε επτά λεπτά αργότερα ο Ντε Γιονγκ και στο 84’ ο Πέπι με πέναλτι έγραψε το τελικό 1-3. Στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν είχε νικήσει με 4-1.

Απίθανο ματς στην Πράγα, όπου η Κοπεγχάγη έμεινε στο 3-3 με τη Σπάρτα μετά από 120′ αγώνα και εντέλει νίκησε 4-2 στα πέναλτι, στέλνοντας τους Τσέχους στα playoffs του Europa League – όπου θα παίξει με τον ηττημένο του Ντινάμο Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ.

Στα play offs του Champions League προκρίθηκαν οι Ρακόβ Τσεστοχόβα που απέκλεισε τον Άρη Λεμεσού και η Μακάμπι Χάιφα που έθεσε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η Μακάμπι Χάιφα του Κυριάκου Σαββίδη με γκολ των Πιερό (29΄),  Σαμπά (45΄ + 2) και Νταβίντ (90΄ + 3΄) επικράτησε με 3-0 στο Ισραήλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας και εξασφάλισε την πρόκριση, αφού στη Σλοβακία είχε επικρατήσει με 2-1. Επόμενος αντίπαλος της Μακάμπι Χάιφα στα play offs του Champions League θα είναι η Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία).

Η Μπράγκα επικράτησε με 4-1 στη Σερβία της Μπάτσκα Τόπολα κι ενώ στην Πορτογαλία είχε πάρει τη νίκη με 3-0.

Η Γαλατασαράι προκρίθηκε επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα με δύο νίκες, επικρατώντας με 1-0 στην Τουρκία. Το γκολ σημείωσε ο Ικάρντι στο 24′.

Την παράταση χρειάστηκε η Μόλντε για να προκριθεί στα play offs του Champions League απέναντι στην Κλάκσβικ. Στη Νορβηγία, η Μόλντε επικράτησε με 2-0 στην παράταση (1-0 κ.δ.), κι ενώ η ομάδα των Νησιών Φαρόε είχε επικρατήσει με 2-1 στον α΄ αγώνα του γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League. O Έρικσεν στο 18ο λεπτό είχε πετύχει το γκολ της κανονικής διάρκειας, ενώ στην παράταση και συγκεκριμένα στο 112ο λεπτό ο Λίνες έστειλε τους Νορβηγούς στα play offs. Η Μόλντε θα βρει στον δρόμο της τη Γαλατάσαραϊ που απέκλεισε την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, με νίκη 1-0 απόψε (3-0 στη Σλοβενία).

Τρίτη 15/8

Αρης Λεμεσού (Κύπρος)-Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)        (0-1 β΄ ματς)                    (1-2 α΄ματς)

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)   (3-1)                               (2-1)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Κοπεγχάγη (Δανία)                (2-4 πέν., 3-3 παρ., 1-1 κ.δ.)      (0-0)

Μόλντε (Νορβηγία)-Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)                (2-0 παρ., 1-0 κ.δ.)                (1-2)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)                 (1-2)                                19/8

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)    (1-0)                               (3-0)

Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)            (1-4)                               (0-3)

Σερβέτ (Ελβετία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)                     (1-1)                               (1-2)

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)            (1-3)                               (1-4)

Οι διασταυρώσεις και τα ζευγάρια των playoff του Champions League. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 22/23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29/30.8

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Αντβέρπ (Βέλγιο)- ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Κοπεγχάγη (Δανία)

Μόλντε (Νορβηγία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Μπράγκα (Πορτογαλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Μαρσέιγ (Γαλλία)

To άρθρο Προκριματικά Champions League: Θα τα πουν μεταξύ τους στα playoffs Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκριματικά Champions League, Ρέιντζερς, Αϊντχόφεν,prokrimatika Champions League, reintzers, aintchofen