Πρώτη συνάντηση Κασσελάκη με τους βουλευτές - Οι προτάσεις για θέσεις «κλειδιά» στον ΣΥΡΙΖΑ

06:50 5/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Την πρώτη του συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος του θα έχει σήμερα (05.10.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να τους γνωρίσει και να δώσει το στίγμα για το κόμμα που οραματίζεται.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στον απόηχο των σφοδρών επικρίσεων που έχει δεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από στελέχη της Ομπρέλας.

Πολλοί ισχυρίζονται

λοιπόν ότι σήμερα θα φανεί εάν το κύμα αμφισβήτησης που υπάρχει στο κόμμα εκφράζεται και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κινηθεί με βάση το συναίσθημα αλλά και την λογική του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο για να υπάρξουν παρερμηνείες για τις προθέσεις του.

Θα επισημάνει ότι ο βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, που όπως λέει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα λειτουργεί αλαζονικά και θα επισημάνει ότι η βασική του προτεραιότητα είναι να πιστέψουν οι πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα ζητήσει από τους συντρόφους του της κοινοβουλευτικής ομάδας να δώσουν όλοι μαζί την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και την πρώτη αλλά και την δεύτερη Κυριακή.

Οι νέες θέσεις – κλειδιά

Η μέρα ωστόσο αναμένεται να είναι σημαντική γιατί θα προταθούν από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη οι νέοι τομεάρχες αλλά και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

Οι πληροφορίες λένε ότι για Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας θα προταθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ερωτηματικό παραμείνει εάν ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αποδεχθεί την πρόταση του νέου προέδρου να παραμείνει στην θέση του εκπροσώπου.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο το γεγονός ότι αργά χθες το βράδυ κυκλοφορούσαν φήμες που έλεγαν ότι τα στελέχη που εναντιώνονται στον νέο πρόεδρο δεν αποκλείεται να ζητήσουν να στηθούν κάλπες προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή δυνάμεων.

Ικανοποίηση για την επίσκεψη στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αλλάξει την αρχική εικόνα που υπήρξε γι αυτόν στην Μεγαλόνησο.

Στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «προσδοκώ να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει πάντοτε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και γενικότερα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «και εγώ προσβλέπω στη συζήτηση μας και στη συνεργασία μας», και ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε όταν εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ακόμα τη σημασία στην επανεκκίνηση των συνομιλίων στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί που διακόπηκαν στο Γκραν Μοντανά, και μια λύση ΔΔΟ προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χωρίς τουρκικά στρατεύματα.

Επεσήμανε την στήριξη του για την επανέναρξη των συνομιλιών αναφερόμενος στην σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Κλείνοντας, για τα ελληνοτουρκικά είπε πως πρέπει να είναι ξεκάθαρος ότι οι ενέργειες στην Πύλα και στα Βαρώσια θα είναι εξαιρετικά αρνητικές στον διάλογο.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, και ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος του , Βαγγέλης Καλπαδάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη .

To άρθρο Πρώτη συνάντηση Κασσελάκη με τους βουλευτές - Οι προτάσεις για θέσεις «κλειδιά» στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Κασσελάκη, ΣΥΡΙΖΑ,proti, kasselaki, syriza