Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή με την στάση εργασίας στο Μετρό – Πως θα κινηθούν Ηλεκτρικός, Τραμ και λεωφορεία

15:48 30/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 λόγω της απεργίας για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά και το ίδιο έχουν κάνει δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και εργατικά

κέντρα. Ανάμεσά τους και τα σωματεία του εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, ενώ έχει υπάρξει ανατροπή με την στάση εργασίας στο Μετρό.

Το ΠΑΜΕ έχει βάλει συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα ενώ η ΓΣΕΕ στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η συγκεκριμένη μέρα σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας» αναφέρει το ΠΑΜΕ – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή του.

Οι στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό είχαν αρχικά αποφασίσει να κυκλοφορούν οι συρμοί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ωστόσο υπήρξε ανατροπή στην απόφαση, και τελικά οι συρμοί του Μετρό όπως και ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα κινηθούν 9:00 – 16:30.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν 09:00 – 21:00 όπως και τα τρόλεϊ.

To άρθρο Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή με την στάση εργασίας στο Μετρό – Πως θα κινηθούν Ηλεκτρικός, Τραμ και λεωφορεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα