Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με τους γείτονές της που δεν μπορεί να τα λύσει

22:04 8/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Κανένα πρόβλημα δεν βλέπει με την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να δηλώνει στη 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων πως η χώρα του «δεν έχει προβλήματα με κανέναν που δεν μπορεί να επιλυθεί, ειδικά με τους γείτονές της».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήρε τη θέση της χώρας του στη διεθνή σκηνή και τον ρόλο της διπλωματίας στις διακρατικές σχέσεις. Χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα,

είπε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία έχει γίνει σημαντικός παίκτης σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που έχουν αφήσει ‘σημάδι’ στις διεθνείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια».

«Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με κανέναν που δεν μπορεί να επιλυθεί, ειδικά με τους γείτονές της», ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να αυξήσει τον αριθμό των «φίλων της», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος και σημείωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας γύρω από την χώρα, προσθέτοντας ότι ο διάλογος, η διπλωματία θα είναι «τα πιο σημαντικά εργαλεία» για να το πετύχει.

Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα έχει παίξει ρόλο «κλειδί» για τη διευθέτηση της κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ επανέλαβε πως θα κάνει ότι μπορεί για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz, Hariciye Teşkilatımızın hem kendi içinde hem de diğer kurumlarımızla istişarelerinde katma değeri yüksek bir platforma dönüşen Büyükelçiler Konferansımızın devletimizin tüm birimleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum. pic.twitter.com/k1rDiEsdCQ

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) August 8, 2023

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως ελπίζει να υποδεχθεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Άγκυρα τον Αύγουστο.

Πηγή: onalert.gr

To άρθρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με τους γείτονές της που δεν μπορεί να τα λύσει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,retzep tagip erntogan, tourkia