Ρίγη συγκίνησης στον Πειραιά στην τελετή ονοματοδοσίας των δυο πυροσβεστικών πλοίων – Ποιοι ήταν οι δυο ηρωικοί πυροσβέστες

13:16 14/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια αλλά και του ΑΓΕΕΘΑ Δημήτριου Χούπη έγινε η τελετή ονοματοδοσίας δυο πλοίων του πυροσβεστικού σώματος στον Πειραιά.

Τα δυο πυροσβεστικά πλοία πήραν το καθένα το όνομα δυο πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον. 

Ο ανθυποπυραγός Σάββας Σάββαρης έχασε τη ζωή του στις 28.09.2018, στις Σέρρες και συγκεκριμένα

στο Λιμνοχώρι εν ώρα καθήκοντος κατά την κατάσβεση φωτιάς. Γεννήθηκε το 1974 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999 και υπηρετούσε στο Π.Κ Σιδηροκάστρου ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Ο ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης τραυματίστηκε σοβαρά στο καθήκον όταν στις 13 Ιουλίου 2017, επιχειρούσε σε φωτιά στο Ζευγολατιό. Πέθανε στις 17 Ιουλίου.

Μάλιστα παρόντες στην τελετή ήταν οι γονείς του Αριστείδη Μουζακίτη.

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι εδώ στην τελετή ονοματοδοσίας των δυο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος είπε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμα ότι «Η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τις δομές της πολιτικής προστασίας. Η κλιματική κρίση καθιστά την επένδυση αυτή μονόδρομο». 

Πρόσθεσε ακόμα ότι «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι σήμερα μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε να δώσουμε ονόματα 2 στελεχών του ΠΣ που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και το ελάχιστο είναι να μην τους ξεχνάμε». Και κατέληξε: «Η δουλειά της πρόληψης διεξάγεται όλο το χειμώνα για την αντιπυρική περίοδο και είμαι πεπεισμένος ότι και φέτος το ΠΣ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Τον πρωθυπουργό, υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.

To άρθρο Ρίγη συγκίνησης στον Πειραιά στην τελετή ονοματοδοσίας των δυο πυροσβεστικών πλοίων – Ποιοι ήταν οι δυο ηρωικοί πυροσβέστες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα