Ρωσία: Δηλώνει έτοιμη για κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού με την Ινδία

15:48 27/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Αποφασισμένη να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με την Ινδία εμφανίζεται η Ρωσία, καθώς βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένη από τη Δύση λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ρωσία έχει εκτρέψει μεγάλο μέρος των εξαγωγών πετρελαίου της προς την Ινδία και έχει ενισχύσει τη διπλωματία εντός

της ομάδας κρατών BRICS, της οποίας οι δύο χώρες είναι ιδρυτικά μέλη.

Σήμερα στη Μόσχα βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ, ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ στη συνέχει επρόκειτο να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τον Λαβρόφ, η Ρωσία και η Ινδία έχουν σημειώσει απτή πρόοδο στις συνομιλίες που αφορούν σχέδια για την κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε πως αυτή η συνεργασία είναι στρατηγικού χαρακτήρα και προς τα συμφέροντα και των δύο χωρών και πως θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην ευρασιατική ήπειρο.

Είπε πως η Μόσχα σέβεται την επιθυμία της Ινδίας να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού της και πως είναι επίσης έτοιμη να υποστηρίξει την επιθυμία του Νέου Δελχί να κατασκευάσει πράγματα που χρειάζεται η Ινδία στην Ινδία.

Ο Τζαϊσανκάρ είπε πως αναμένει πως ο Πούτιν και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα συναντηθούν το επόμενο έτος, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα του ανυπομονεί να υπογράψει διμερή συμφωνία επενδύσεων με τη Ρωσία καθώς και μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση της οποίας ηγείται η Μόσχα.

Κατά τον Ινδό υπουργό Άμυνας, το εμπόριο Ινδίας-Ρωσίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ φέτος.

To άρθρο Ρωσία: Δηλώνει έτοιμη για κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού με την Ινδία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Δηλώνει, Ινδία,rosia, dilonei, india