Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε με drones βιομηχανική ζώνη 1300 χιλιόμετρα από τα σύνορα – 13 τραυματίες

17:10 2/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Τη βιομηχανική ζώνη του Ταταρστάν στη Ρωσία έπληξαν ουκρανικά drones, διανύοντας μια απόσταση σχεδόν 1.300 χιλιομέτρων από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Ο στόχος της επίθεσης των ουκρανικών drones ήταν διπλός: ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία

και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης των ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά για επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Μια πηγή προσκείμενη στον αμυντικό τομέα της Ουκρανίας, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «επιχείρηση της GUR», δηλαδή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία στο παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές τέτοιες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

«Μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (2.4.2024) εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στη Γελαμπούγκα και στο Νιζνεκάμσκ» ανέφερε το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχανόφ. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και δεν διαταράχθηκε η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίσει τι παράγεται σε αυτά.

Ukrainian defenders hit strategic targets deep in the territory of the Russian terrorist state.

Strikes were made on Russia’s third-largest oil refinery as well as a drone factory in Yelabuga, Tatarstan – 1,300 from Ukraine. pic.twitter.com/q3UPEkOI0i

— Michael MacKay (@mhmck) April 2, 2024

Αντιθέτως το υπουργείο Υγείας του Ταταρστάν ωστόσο έκανε λόγο για 13 τραυματίες από έκρηξη, σημειώνοντας ότι είναι όλοι τους σπουδαστές και οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι.

Οκτώ νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα και η ζωή τους δεν απειλείται, πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

It was one of the deepest attacks by Ukrainian drones on the territory of RussiaReuters on UAV strikes on oil refinery in Tatarstan

The Taneco oil refinery is one of the largest and newest in Russia, journalists write. Its production capacity is about 360,000 barrels per day. https://t.co/A50BBakY2H pic.twitter.com/IIhiDpME0g

— Devana (@DevanaUkraine) April 2, 2024

Η Ουκρανία εξαπολύει συχνά επιθέσεις με drones ή οργανώνει σαμποτάζ σε εργοστάσια, σιδηροτροχιές ή διυλιστήρια στο ρωσικό έδαφος, όμως είναι σπάνιο να πλήττει υποδομές σε τόσο μεγάλη απόσταση από το μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο ρωσικός στρατός «προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει και στη συνέχεια να εξουδετερώσει εντελώς την απειλή» των ουκρανικών πληγμάτων στη Ρωσία.

 

To άρθρο Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε με drones βιομηχανική ζώνη 1300 χιλιόμετρα από τα σύνορα – 13 τραυματίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανία, 1300, – 13,rosia, oukrania, 1300, – 13