Ρωσία: «Κίτρινη» η Daily Mail, μη σοβαρό το δημοσίευμα πως παρακολουθούσαμε την Τρας

15:22 31/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Η αποκάλυψη της Daily Mail πως πράκτορες της Ρωσίας παρακολουθούσαν το προσωπικό κινητό της Λιζ Τρας ενώ εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας προκάλεσε σάλο. Η Μόσχα, φυσικά, το διαψεύδει και μάλιστα με άκρως ειρωνική αναφορά στα βρετανικά ΜΜΕ.

Μηνύματα ενός έτους, ανάμεσά τους κάποια με ομολόγους της Λις Τρας που περιείχαν άκρως απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

και εξοπλισμούς αλλά και μηνύματα σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, είχαν υποκλέψει οι πράκτορες που πιθανόν δρούσαν για τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα (31.10.2022) το δημοσίευμα, με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, να λέει ότι λίγα δημοσιεύματα στα βρετανικά ΜΜΕ μπορούν να ληφθούν στα σοβαρά. «Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη υλικού στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που μπορεί να εκληφθεί ως σοβαρό. Και αυτά τα έντυπα τα μεταχειριζόμαστε ως κίτρινο Τύπο», τόνισε ο Πεσκόφ.

Κατά τη Daily Mail, τα μηνύματα που υπεκλάπησαν από το προσωπικό κινητό της Λις Τρας αφορούσαν συζητήσεις της τότε επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων.

Η παραβίαση του προσωπικού τηλεφώνου της Λιζ Τρας ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να το αποκρύψει, μια απόφαση που «λύτρωσε» και την ίδια την Τρας, που τότε ήταν από τους πιθανούς διαδόχους στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

To άρθρο Ρωσία: «Κίτρινη» η Daily Mail, μη σοβαρό το δημοσίευμα πως παρακολουθούσαμε την Τρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα