Μονότονος Μεντβέντεφ, απειλεί ξανά με χρήση πυρηνικών - «Σίγουρα δεν είναι μπλόφα, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν θα επέμβουν»

12:55 27/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει συνηθίσει να είναι… ουρά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Έγινε πρόεδρος στη Ρωσία όταν ο νυν Ρώσος ηγέτης δεν μπορούσε συνταγματικά και έκτοτε παραμένει από τους πιο στενούς συμμάχους του. Και τώρα, κάθε φορά που ο Ρώσος πρόεδρος απειλεί με πυρηνικά, το ίδιο κάνει κι εκείνος.

Όπως μετά το πρόσφατο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ξεκαθάρισε ότι η απειλή

για χρήση πυρηνικών δεν είναι «μπλόφα». Και τότε είχε πάλι ο Ντμίρτρι Μεντβέντεφ πει ότι μπορεί η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία. Το ίδιο επαναλαμβάνει και μερικές μέρες μετά.

Για άλλη μια φορά, οι απειλές του Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξαπολύθηκαν με αναρτήσεις του στο Telegram. Ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα, αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα». Και εκτίμησε ότι η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία θα μείνει μακριά από τη σύγκρουση επειδή φοβάται μια πυρηνική καταστροφή.

«Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στην ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, ο πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν το κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, ακόμη και από συμβατικά όπλα.

«Πιστεύω πως το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στην σύγκρουση ακόμη και σ’ αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Οι δημαγωγοί στην άλλη πλευρά του ωκεανού και στην Ευρώπη δεν θα πάνε να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη».

«Πρέπει να σας θυμίσω και πάλι – γι’ αυτά τα κουφά αυτιά που ακούν μόνο τον εαυτό τους. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ προσθέτοντας πως θα το πράξει «σε προκαθορισμένες περιπτώσεις» και συμμορφούμενη αυστηρά προς την κρατική πολιτική.

To άρθρο Μονότονος Μεντβέντεφ, απειλεί ξανά με χρήση πυρηνικών - «Σίγουρα δεν είναι μπλόφα, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν θα επέμβουν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα