Σε ανοδική τροχιά ο Όμιλος Σαράντη - Στα 232,45 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το πρώτο 6μηνο του 2023

12:50 12/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Ισχυρές επιδόσεις πέτυχε στο πρώτο εξάμηνο 2023 ο όμιλος Σαράντη, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,23% και ανήλθαν στα €232,35εκ., ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 66,34% και διαμορφώθηκαν στα €19,18εκ, παρά το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς.

Για το προσεχές διάστημα ο Γιάννης Μπούρας, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σαράντη εκφράζει την αισιοδοξία του για τη αναπτυξιακή πορεία και την κερδοφορία του ομίλου, τονίζοντας ότι ο όμιλος διατηρεί την προσοχή στους μακροοικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους.

Η ζήτηση ανά προϊόν

Στο πρώτο εξάμηνο

2023 ο όμιλος πέτυχε οργανική ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται, καθώς και σε όλες τις κύριες κατηγορίες: Ομορφιάς / Περιποίησης Δέρματος / Αντιηλιακής Προστασίας (πωλήσεις +19,25%), Προσωπικής Φροντίδας (+20,13%), Οικιακής Φροντίδας (+6,95%) και Στρατηγικών Συνεργασιών.

Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος των πωλήσεων σε προϊόντα οικιακής φροντίδας, καθώς αντικατοπτρίζουν την καταναλωτική τάση τόσο στην κατηγορία των συσκευασιών τροφίμων, όσο και στις σακούλες απορριμμάτων, με τη συμμετοχή των προϊόντων αυτής της κατηγορίας στο σύνολο των πωλήσεων του ομίλου να ανέρχεται σε 33,74%.

Ιδιωτική ετικέτα

Αλλά και η κατηγορία προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας (Polipak) αντιπροσωπεύει πωλήσεις της Polipak, πολωνικής εταιρείας, που παράγει σακούλες απορριμμάτων και παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 4,48% στα €15,93εκ. το Α’ εξάμηνο του 2023 από €15,24εκ. το Α’ εξάμηνο του 2022.

Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει συνεχή δέσμευση στον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου και προσήλωση στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο HERO, δηλαδή στα προϊόντα υψηλής αξίας στις στρατηγικές κατηγορίες, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην περαιτέρω κερδοφορία και βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου.

Επόμενοι στόχοι

Όπως τονίζει ο κ. Μπούρας: «Κοιτάζοντας μπροστά, αναβαθμίζουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2023 καθώς είμαστε βέβαιοι για τη συνέχιση της αναπτυξιακής μας πορείας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις βασικές μας στρατηγικές και δεσμευόμαστε να επιτυγχάνουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη επενδύοντας και καινοτομώντας στις βασικές μας κατηγορίες, ενισχύοντας παράλληλα την απλοποίηση και αποτελεσματικότητα με στόχο τη δημιουργία αξίας και την απελευθέρωση ενέργειας στον οργανισμό, ενώ παράλληλα επενδύουμε στους ανθρώπους μας αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες και ικανότητές τους. Οι άνθρωποί μας σε όλες τις αγορές μας και στον όμιλο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των αποτελεσμάτων και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη συνεισφορά τους».

To άρθρο Σε ανοδική τροχιά ο Όμιλος Σαράντη - Στα 232,45 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το πρώτο 6μηνο του 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όμιλος Σαράντη -, 23245, 6μηνο, 2023,omilos saranti -, 23245, 6mino, 2023