Σε ανοιχτή γραμμή με UEFA η κυβέρνηση για την οπαδική βία - «Ώρα για σκληρές αποφάσεις» - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

16:39 9/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Τη Δευτέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας στα γήπεδα στη «σκιά» της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της μετάθεσης των ανακοινώσεων για την οπαδική βία δύο ημέρες μετά τη σημερινή δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι γιατί πρέπει να υπάρξει η σχετική συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και

UEFA.

Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μην υπάρξει καμία διαρροή στον Τύπο για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (09.12.23) με τη συμμετοχή με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου. Παρών ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι συζητήθηκαν η διακοπή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας.

Επίσης, συζητήθηκε οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα. 

Είναι κοινή άποψη στην κυβέρνηση ότι αυτά τα φαινόμενα, που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, δεν μπορούν να συνεχιστούν. «Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα για σκληρές αποφάσεις» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές. 

Είχε προηγηθεί ο άδικος θάνατος του Άλκη Καμπανού, του Μιχάλη Κατσούρη και τώρα ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

To άρθρο Σε ανοιχτή γραμμή με UEFA η κυβέρνηση για την οπαδική βία - «Ώρα για σκληρές αποφάσεις» - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα